75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

12 червня 2014 р.

Земля моя – це частка України !


                  

    «Моя земля – це частка України» - ці слова належать місцевому  самодіяльному поету,  члену  читацького клубу  «Дивослово» Володимиру Войтюку і саме вони стали назвою чергового  засідання учасників літературного об’єднання   та прихильників творчості  цього талановитого поета. 
      Володимир Войтюк презентував дві збірочки   поезій «Степова Україна»  та  «Цветет миндаль»,  і  якщо першу,  учасники читацького об’єднання «Дивослово» та  читачі Каланчацької центральної районної   книгозбірні вже мали нагоду перегорнути раніше,  то друга вперше потрапила до рук зацікавлених відвідувачів книгорзбірні.

 Збірочка «Цветет миндаль» оспівує красу природного ландшафту Криму, з яким автора повязує багато особистих  спогадів
Расцвечен берег сотнями огней,
И волны бьют о берег с  ветром споря,
И нет красивей места на земле,
Алушты, что лежит у моря.

Велич і краса кримської природи не   залишають байдужим серце поета.

Плывут над Чатырдагом облака,
И корабли уходят в даль седую,
И светит мне огнями где-то Керчь,
Встречая, словно весть, волну крутую.
Мелодійні поезії,  зібрані у книжечці «Цветет миндаль»,  цікаві читачеві не тільки описами природи,  -  то умиротвореної, то по штормовому бунтівної, а ще й тим,  що на її сторінках зявляється ліричний герой, зі своїми переживаннями, сумнівами, сподіваннями і надіями…

Голос тихий, теплый, мелодичный
Слышен в трубке с шорохом дождя.
Девушка из темного безбрежья,
Выслушай, пожалуйста, меня…
Звичайно ж,  на засіданні точилися  розмови про рідну державу, про її тривожне сьогодення, перспективи розвитку і процвітання. Члени клубу «Дивослово» одностайні в своїх щирих побажаннях стабільності і добробуту любій Батьківщині і зичать  натхнення і творчих злетів усім талановитим і одухотвореним громадянам України, бо :
Ми не зникли,
Не розійшлися по всім світі, -
Шепоче тихий вітер з Сиваша.
Не зникне українська нація ніколи,
Бо в кожнім з нас є степова душа…
До уваги відвідувачів літературно - мистецького залу бібліотеки керівник клубу І.П.Добровольська організувала  перегляд збірничків останніх поезій учасників літературного об’єднання «Дивослово».  

 Матеріали про наших місцевих письменників та поетів та їх твори запрошуємо переглянути  на сторінках нашого літературного блогу «Каланчак литературный»
           Земля моя – то частка нашої єдиної України !!!




1 коментар:

  1. Коллеги! Принимайте блогерскую награду – Liebster Blog Award. Это награда, которая дается блогером другому блогеру за проведенную работу в блоге. Подробности http://misto-muz.blogspot.com/2014/06/liebster-blog-award.html

    ВідповістиВидалити

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *