75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

30 травня 2014 р.

Т А Т О В І … Т А Т У С Е В І ...



     Літературний вечір – присвята  Татові  «Земля могутня силою батьків»  цікаво,  тепло, емоційно, зворушливо відбувся в читальному залі  Каланчацької центральної районної бібліотеки.
     Вечір проведено за творами книжки  «Татові», яку подарувала нашій книгозбірні  упорядник і редактор,  член Національної  спілки письменників України та член Національної спілки журналістів України  Марія Йосипівна Баліцька з Тернополя. З вступним словом виступила директор бібліотеки Н.В.Федкевич.

     Про Тата, нажаль,  у нас дуже  мало  пишеться, згадується, говориться …   В цій книжці  тернопільські письменники, літератори, творчі особистості  підняли  дуже важливу  та  зворушливу, цікаву та потрібну тему -   любові, поваги, силі єднання, розуміння, взаємовідносин,  вдячності рідній людині – Батькові,  який дав життя,  любив самовіддано,  всім серцем,  піклувався про матеріальні  і  духовні потреби, навчав глибинної мудрості віків, щиро радів успіхам, був прикладом в усьому…

     В  цьому збірнику 100  тернопільських авторів в 133 присвятах  - Татові поетично і віршовано,  в віршах, нарисах,  есе і оповіданнях, в присвятах та посвятах, сповідях і замилуваннях створили колективний Гімн Татові з великою вдячністю та щирою любов’ю за подароване життя  та закликом не черствіти душею, бути вдячними, адже це пам’ять серця, подяка за добро, піклування, допомогу,  життєві уроки,  за безцінний досвід… 

     Літературний вечір,  створений за творами, вміщеними в збірнику,  побудований в вигляді подорожі  дорослої доньки у  своє дитинство і  юність та  роздуми  вже дорослої жінки,  це подяка і пошана та безмежна любов до свого Татуся.


    Пірнула у спогади, йшла крізь час до рідної оселі,  раділа, страждала і плакала, роздивлялась фотографії, притискали до серця речі рідного татуся, вклонялась його світлій пам’яті …  в ролі доньки  бібліотекар Ірина Добровольська. 

Ірина Петрівна дуже вміло ввійшла в образ, майстерно, маже професійно зіграла роль дорослої доньки.



    Про свою безмежну любов до Тата – стриманого, доброго, терплячого,  з яким зустрічали сонце, спостерігали неосяжну блакить, слухали ранок, співи пташок… і пригортались до його міцних грудей, або він підкидав догори і ловив з розпростертими обіймами, а поруч з ним ми завжди  відчували себе такими захищеними від усіх негараздів … розповіли  щиро, яскраво, емоційно, прозою та віршовано  юні учасники заходу, гуртківці  Дитячо-юнацького центру Дарина Тихонюк, Олексій Ляшевич, Вероніка Коханевич, Артем Шендрик.  Драматичним  гуртком вже багато років поспіль керує фахівець з великої літери Наталя Петрівна Походай.

    А  донька - юнка  -  Ліана Дуркота, учениця 10 класу Каланчацької ЗОШ № 1,  повідала про свою любов до татуся,  поділилась спогадами, як запитувала у Тата про все, що цікавило, радилась в суперечливі моменти життя, ділилась своїми переживаннями, мріями та планами, надіючись на його слушну думку чи пораду…

    Для присутніх на вечорі  заспівали гарних,  мелодійних, ліричних, трохи  сумних пісень про Тата друзі  бібліотеки  -  жіночий вокальний ансамбль «Южаночка» (Керівник Л.Є.Крайнова)  та соліст, директор   Партизанського селищного будинку культури  О.М.  Крайнов.
Автор сценарію і організатор літературного вечора бібліотекар В.Л.Кучерова при допомозі працівників бібліотеки. Захід супроводжувався вміло підібраними музикою, кліпами, відеорядами  про Тата.

Розчулені присутні щиро дякували організаторам та учасникам вечора, висловили пропозиції провести цей захід ще декілька раз для різних категорій відвідувачів  нашої книгозбірні, а  Новопавлівській сільській Голова В.В.Труба та бібліотекар Новопавлівської сільської бібліотеки – філії запросили  організаторів та учасників літературного вечора «Земля могутня силою батьків» провести його для жителів їхньої місцевої громади.  
            Давайте замислимось і ми,  що для нас Тато  ?! 
Збірник  творів   «Татові» - це Гімн Гуманності  і  Доброті, які мають бути у кожному домі і  в кожній родині,  а головне  - в серці кожного.                 
          Нехай кожний день почнеться   з  доброти !!!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *