75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

31 жовтня 2011 р.

В бібліотеці – ізостудія !

Багатий талановитими людьми наш Каланчацький край. І в цьому переконуємось знов й знов. У ці осінні прохолодні дні, в той же час такі яскраві від багряного опадаючого листопаду, навіваються спогади про тепле Чорне море у берегів наших Хорлів і мистецька художня студія, яка надовго залишає приємні хвилювання у людських душах.

Мистецька студія образотворчого мистецтва «Палітра» працює вже не один десяток років при Хорлівській сільській бібліотеці – філії і очолює її наш бібліотекар Євгенія Сергіївна Юдіна.

А створена була ще в далекому 1994 році, коли до рідного села повернувся з далекої Киргизії самодіяльний художник Вячеслав Захарченко. Там у місті Ош він близько 20 років виховував юних художників, тож знайти самородки у рідних Хорлах йому не було важко.

Роботи гуртківців побували на виставках у Херсоні та Києві. Зараз він на заслуженому відпочинку, а справу свою передав сестрі Євгенії Юдіній – людині закоханій в мистецтво.


Зараз у гуртку 13 учасників, це переважно діти та юнацтво – від першокласників до учнівської молоді, Учасником ізостудії є й онучка Євгенії Сергіївни - Сашунька.

А розмістилась мистецька студія в колишньому будинку поміщиків Фальц-Фейнів, чиїм маєтком були Хорли в кінці 19-го на початку 20-століття, займаються студійці і у сільській книгозбірні, то у загально-освітній школі, через відсутність опалення в сільській бібліотеці.


В будь- яку погоду, навіть якщо на дворі негода, холод чи дощ, поспішають юні художники на зустріч з прекрасним, а для них його уособлює наш сільський бібліотекар - гарна, добра, талановита, чарівна жінка, Євгенія Сергіївна Юдіна.
Перші учасники вже давно закінчили школу, роз’їхались по різним куточках нашої країни, але як тільки з’являється можливість побувати в рідних Хорлах – неодмінно поспішають до ізостудії, обов’язкого зустрітись з Євгенією Сергіївною.


Юні художники часто бувають на березі моря, в пансіонатах, в парках, де керівник студії вчить пізнавати прекрасне, відчувати душу природи і це відчуття дарувати людям за допомогою олівця чи пензля.
Сама Євгенія Сергіївна також має великий дар художника й щедро використовує його не лише в ізостудії в роботі з дітьми, а й при оформленні бібліотечних виставок, панно, альбомів тощо.
Євгенія Сергіївна депутат Хорлівської сільської ради вже багатьох скликань, знана, авторитетна в селі людина.
Є в творчому доробку цієї чарівної жінки одна найцінніша річ. Вона довго не наважувалася взятися за неї, але коли вже завершила, то, навіть, сама здивувалася, що настільки тонко і вдало передала риси Божої Матері в своєму варіанті Ікони «Призри на смиренне».

Крім малювання, діти багато часу присвячують ще й вивченню флористики, а це ще одне захоплення нашого бібліотекаря.


І, звичайно ж, усі учасники мистецької студії – активні читачі сільської бібліотеки та відвідувачі її заходів.


Неодноразово учасники ізостудії "Палітра" брали участь в обласних та Всеукраїнських конкурсах, оголошених бібліотеками різних рівнів: «Андерсен ХХI століття», де перемогли Світлана Левандовська та Тамара Полатайко, «Нащадки пам’ять бережуть». В цьому конкурсі Тамара Полатайко отримала перше місце серед молодших школярів. А у конкурсі, оголошеному дитячим журналом «Пізнайко», переможцями стали Оля Куліш та Євгенія Луніна. Активну участь взяла майже вся "сьогоднішня" «Палітра» на чолі з своїм керівником в районному фестивалі бібліотечних клубів за інтересами і отримали перемогу в номінації „Політ фантазії безмежний” і також отримали нагороди.


А до Дня захисту дітей в районному палаці культури влаштувала прекрасну виставку робіт «Барви рідного краю», де діти представили поряд з картинами пейзажів тематичну добірку «Права дитини».

Дуже вболіває Євгенія Сергіївна через те, що діти з незаможних сімей часто не можуть придбати необхідне для роботи за мольбертом – фарби, олівці, папір, гуаш.

Двері ізостудії завжди відкриті для нових учасників. Завітайте до ізостудії й Ви надовго залишитеть в приємному полоні краси та доброти !

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *