75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

3 листопада 2020 р.

Сьогодні в бібліотеці …

      В Каланчацькій центральній книгозбірні  –  Година інформації «Сьогодні в бібліотеці»                                                                                                                                    До книгозбірні на захід завітали підоблікові Каланчацького районного сектору  філії Державної установи  «Центр пробації» в Херсонській області.

   В затишній літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної книгозбірні відбулася  інформаційно-пізнавальна зустріч бібліотекарів відділу обслуговування та підобліковиих. Вони завітали до бібліотеки разом з начальником Каланчацького районного сектору з питань пробації Іриною Рябовою.

   Важливо зазначити, що наш заклад культури та сектор з питань пробації  пов’язує давня дружба і співпраця, підписано Меморандум про співробітництво.

    Як завжди, гостей привітно зустріли бібліотекарі, надали основну інформацію про книгозбірню, детально  розповіли про послуги, які надаємо і правила користуваннябібліотекою, як загальні так і спричинені пандемією коронавірусу COVID -19 .
       Працівники відділу обслуговування розповіли присутнім, що 28 жовтня Україна відзначила 76 річницю визволення від нацистів та зазначили, що ця дата залишиться найсвітлішим спомином у серці кожного громадянина України. Адже саме Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань у страхітливій Другій світовій війні.                                                                                
  А Каланчак зустрів визволителів 2 листопада  1943 року. Про ті події свідчать матеріали дбайливо зібрані бібліотекарями в папки – досьє і оформлені в виставку «Нам не дано забути подвиг земляків».

    Бібліотекар  Олена Гриценко розповіла присутнім про пам’ятники Героям Другої світової війни розташовані в селищі, про нашого земляка , Героя Радянського Союзу Тимофія Яковича Левицького. Юнаки переглянули відео – героїчну сторінку країни “Все пам’ятає батьківська земля:  і грім гармат, і визволення день", представлене у формі презентації.

     Далі бібліотекарі звернули увагу підоблікових пані Ірини Рябової  й на те, що  днями, а саме 9 листопада наша країна відзначає День української писемності та мови, розповіли про історію виникнення цього свята й запросили ознайомитися з виставкою «Витоки української мови».
Не обійшли увагою бібліотекарі  і сьогоднішній день, та  прикмети з ним пов’язані,  як з’ясувалося, 03 листопада – 307-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 58 днів. Сьогодні в Україні  відзначають День ракетних військ і артилерії та День інженерних військ. У багатьох країнах Європи та світу він теж є святковим. Наприклад, у Сполучених Штатах Америки  сьогодні відзначають Національний день сандвіча, День домогосподарки і День цукерки. Тож логічно було завершити зустріч  солодощами, кожен гість отримав смачну цукерку на згадку.
   Всі учасники  зустрічі  обмінялися словами подяки і висловили побажання подальшої співпраці на благо нашої об’єднаної  територіальної громади.
   До нових зустрічей!  Бібліотека чекає на вас!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *