75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

13 жовтня 2020 р.

Свято мужності і відваги

       14 жовтня наша держава відзначає День захисника України, який нероздільно пов’язаний із розвитком українського війська та його військових традицій. Щорічне державне свято встановлено Указом Президента України № 806 від 14 жовтня 2014 року.

У цей день українці  вшановують воїнів, які  обороняли і обороняють нашу свободу та територіальну цілісність, усіх захисників України незалежно від службового становища та статі. 

    Каланчацька центральна книгозбірня запросила мешканців громади на інформаційну годину «Свято мужності і відваги».  Бібліотекарі відділу обслуговування розповіли присутнім, що це свято пов’язане з розвитком  та становленням військової справи  від давніх часів Київської Русі. Найкращі традиції захисників минулого успадкували бійці сучасних Збройних сил України, які сьогодні відстоюють суверенітет України у війні з російським агресором.   

З початком сучасної російсько-української війни майже чотириста тисяч українців взяли зброю до рук у лавах Збройних Сил, добровольчих формувань Національної гвардії та правоохоронних органів, щоб зупинити агресора та відстояти незалежність та територіальну цілісність України. Серед них і наші земляки, троє з яких віддали життя за Україну, за нас. Олександр Береза. Володимир Серебринський. Юрій Іржик. Їх імена викарбувані не тільки  на граніті а й в пам’яті та серцях земляків.   З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг нашого народу, сприяння  зміцненню патріотичного духу у суспільстві в рамках клубу «Старшокласник» пройшов патріотичний квест – онлайн «Я люблю Україну».    Громадяни нашої держави святкують День захисника України – свято звитяги українського лицарства, а також день шани  до всіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет нашої Батьківщини.

     Каланчацька центральна бібліотека  вітає мешканців ОТГ з  Днем захисника України та зичить щастя, любові і достатку.  

    Нехай  мир і  взаєморозуміння назавжди оселяться у нашому спільному домі – Україні!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *