75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

3 вересня 2020 р.

Друга світова війна … НІКОЛИ ЗНОВУ !


   Друга світова: пам’ятати заради майбутнього … 
   Як відомо, 2-го вересня 1945-го року о 9-й годині 2 хвилини (за токійським часом) був підписаний формальний акт про беззастережну капітуляцію останнього активного союзника фашистської Німеччини – Японії.  Цей день є офіційною і загальновизнаною датою завершення Другої світової війни.
    До 75-річниці завершення Другої світової війни в літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки оформлено книжкову виставку «1939 – 1945: пам’ятати – не забувати».
   Документи, представлені на виставці, відстежують жахливі події тривалістю у шість довгих років – з 1 вересня 1939 по 2 вересня 1945 року. Користувачі бібліотеки з цікавістю переглядали матеріали,  а також прослухали бібліографічний огляд  літератури  запропонований відвідувачам.
    Відвідувачі книгозбірні також мали можливість переглянути детальну хронологію подій, факти, спогади тощо. Відбувся показ відеоролика «Друга світова війна: хронологія подій».
     Присутні на заходах дізналися, що у цій війні були задіяні майже 80%  населення Землі, воєнні дії відбувалися на територіях 40 країн – це у 2/3 існуючих на той момент державах. Друга світова забрала життя щонайменше 80 мільйонів людей, як цивільних так і військових. Під час війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства – Голокост, а також була використана атомна зброя.
      При проведенні бібліографічного огляду було зазначено, що Друга світова  – це трагедія і гуманітарна катастрофа, яка коштувала життя мільйонам людей і завдала непоправних втрат людській цивілізації та культурі.                           Значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками Німеччини внесли українці. Це були надзвичайні втрати ! Найтяжчі втрати – демографічні, які оцінюють у 8–10 мільйонів осіб. 
     Ми повинні пам’ятати, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна.
   Безмежна вдячність ветеранам Другої світової війни, які щодня всіма силами наближали перемогу і світла пам’ять усім, кого забрала ця війна!
    Заходи проводилися з дотриманням всіх санітарних норм.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *