Беззаперечна істина: національна кухня – це
така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література і мистецтво.
Борщ, галушки, кутя, голубці, сирники, сало, гречаники, холодець – це все наше
національне надбання!
А вареники – то взагалі український бренд! Як
кажуть: „Вареники, вареники, Божі хваленики, не кожен їх варить, але кожен їх
хвалить”.


Пані Галина натура
творча і обдарована тож і підхід до організації заходів у неї не тривіальний.




Українознавці
стверджують, що вареник - продукт споконвіку наш, український, і як аргумент
приводять зображення вареника на трипільському посуді та примовки, що з
давніх – давен побутують у нашій мові.
Їжте вареники бульб’яні, щоб ваші щічки були рум’яні.
Їжте вареники з капусти, щоб животи у вас були тлусті.
Їжте вареники з гречки — не буде між вами суперечки.
Їжте вареники з ревеню – не будете биті ремінем.
Їжте вареники з вишень – будете мати багато грошей.
Їжте вареники з грибами, щоб були ви багаті кумами.
Їжте вареники з маком — усі їжте зі смаком.
Їжте вареники з сиром — з добром вас і з миром.
Бібліотекар зауважила, що в наш
час в Україні вже традиційно проводяться
різні заходи по уславленню нашого смачного бренду. Наприклад, свято «Вареника»
провели у Кам’янці-Подільському, в Луцьку пройшов фестиваль вареників, на Львівщині, у Дрогобицькому професійному політехнічному
ліцеї, відбувся міжнародний фестиваль «Український вареник – символ родинної
кухні».
Весело з піснями, жартами, сценками, гуморесками,
віршами, побажаннями пройшло свято 8 Березня
в поєднанні зі святом вареника.
Наприкінці зустрічі Галина Леонідівна ще раз привітала всіх гостей
книгозбірні зі святом, подякувала вчителям та учням Гаврилівської
загальноосвітньої школи за допомогу у підготовці заходу і звичайно ж уклінна
дяка всім друзям сільської бібліотеки за підтримку і повагу до книгозбірні і
праці бібліотекаря.
Немає коментарів:
Дописати коментар