75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

9 липня 2019 р.

Назустріч виборам


    21 липня 2019 року в Україні відбудуться позачергові парламентські вибори. Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради підписав 21 травня президент Володимир Зеленський.
     Причинами розпуску парламенту, за заявою Зеленського, стали низька довіра українців до цього органу влади та фактичну відсутність коаліції.  Заявивши про розпуск парламенту, 21 травня Зеленський зустрівся з головами фракцій для консультації про дострокові вибори. У той же день він підписав відповідний указ про припинення повноважень парламенту і проведення позачергових виборів у Раду в неділю, 21 липня.
   Як відомо на дострокові вибори йдуть  22 партії, усього кількість зареєстрованих кандидатів від партій склала 2761 особи. В одномандатних мажоритарних округах балотуватися в Раду будуть 3178 кандидатів (1439 - від партій, 1739 - самовисуванці).
    Нагадуємо, що  до складу Верховної ради України входять 450 депутатів, які обираються за пропорційно-мажоритарною змішаною  системою. Половина нардепів проходить в парламент на підставі голосування за виборчими списками кандидатів від політичних партій, ще 225 членів Верховної ради обираються в одномандатних округах за мажоритарною системою відносної більшості.
    Більше інформації про партії, кандидатів  - мажоритарників, політичні платформи, програми учасників виборчих перегонів  можна знайти в літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки. Виставка  «Назустріч виборам»  викликає зацікавленість у молоді і це дуже добре, бо саме вона  - майбутнє України.
     Шановні  виборці, найкращим підсумком виборів для всіх громадян України став  би прихід   у парламент  депутатів, які творитимуть законодавство і дотримуватимуться його.
    Шановна громадо! Думаймо! Вирішуймо! Обираймо! Голосуймо!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *