75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

5 квітня 2019 р.

Другий етап Каланчацької «Книгоманії» – хто ж переможець ?


     Каланчацькі книголюби – у Всеукраїнському конкурсі дитячого читання «Книгоманія -2019».  Як проходило свято активних любителів читання ?
   04 квітня в затишному залі Каланчацької бібліотеки для дітей відбувся другий етап Всеукраїнського  конкурсу дитячого читання для учнів 7 класів. В ньому взяли участь 12 книгоманів – супер-читачів,  представників різних навчальних закладів Каланчацької об’єднаної  територіальної громади.
            Заступник директора по роботі з дітьми Світлана Красновид у своєму вступному слові ознайомила учасників свята з історією проведення   Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія», який проводиться з 2005 року. Зауважила, що всього у конкурсі за роки проведення взяло участь понад 1 мільйон школярів з усіх областей України.  
      Учасникам заходу було цікаво дізнатися, що конкурс відбувся у 376 районах, 141 місті, понад 8600 школах та у 880 дитячих і сільських бібліотеках. Загалом на Фестивалі «Книгоманія» у Львові побував 791 переможець з усіх областей України. Співорганізатори конкурсу ГО «Форум видавців», ДУ «Український інститут книги», генеральний партнер ПАТ «КРЕДОБАНК». Основною ідеєю «Книгоманії» є популяризація читання серед дітей шкільного віку.   
           Співорганізатори конкурсу доклали максимум зусиль для того, щоб переможці і учасники змагання мали можливість поспілкуватися між собою і зрозуміти, що вони не самотні в своєму бажанні читати, щоб кожна прочитана книжка стала для них пізнавальною і захопливою подорожжю в незнані світи.
           Заступник директора по роботі з дітьми Красновид С.О., розповіла про перспективи для переможців і побажала всім удачі.
     Першими  презентували прочитані книжки учасники «Книгоманії» з ЗОШ №2   Шевченко Матвій з книгою  «Антивірус»  О. Есаулова,  Корнієнко Іван з романом « Гаррі Поттер і Орден Фенікса» Джоан Роулінг та Кравченко Тетяна з  казкою Карло Коллоді «Пригоди Піноккіо».
    Наступна учасниця конкурсу Яна Саврук з с. Олександрівки представляла книжку «Місячний дракон» В. Кукліна.
    Людмила Бірюкова з Новопавлівки презентувала повість Сесілії Джемісон «Леді Джейн».  
    Продовжили  конкурсну програму учні ОЗ Каланчацький ЗПЗСО № 1 Єщенко Марія з книгою «Я-бо знаю, де висить ключ» Гудрун Мебс і презентацією до неї, Озерова Анастасія з книгою Блека Пірста «Коли вона пішла», Мартинова Тетяна з «Міфами давньої Греції».
  Далі естафета перейшла до Скрипець Ірини з Новокиївки, яка розповіла про книжку «Місто тисячі дверей»  В. Аренєва.
     Завершували  літературно – читацьке змагання  представники села М. Горького.  Соценко Карина  представила казку Ю. Винничука та Ю. Пилипчатіної «Перекладанець», Бєлінська Вероніка «Місце для дракона» Ю. Винничука, Овчіннікова Вероніка  книгу Лесі Ворониної  «Таємне Товариство Боягузів та Брехунів».
    До речі всі три учасниці супроводжували свої розповіді оригінальними презентаціями .
    Кожен учасник конкурсу мав вести Читацький щоденник, в якому занотовувати, назву книги, автора, імена основних героїв, коротенько переказати сюжет і свої думки з приводу прочитаного твору і здати  їх журі на ознайомлення.
    По завершенню першого презентативного туру Світлана Красновид  запропонувала учасникам  тестові завдання.
    За результатами  двох турів журі у складі І. Красновської – Кафтан та Н. Хребір  підвели підсумки і оголосили результат – переможницею стала  Яна Саврук  з Олександрівки.
    Вітаємо з виходом у фінал  «Книгоманії»  Яну і її наставника,  шкільного бібліотекара  Митковську Н.С.
      На щиру дяку заслуговують бібліотекар Новокиївської бібліотеки – філії Частило С.В., бібліотекар Новопавлівської сільської бібліотеки Жук Т.В., та Адаменко Л.В. бібліотекар Горківської  бібліотеки – філії. Важливо зазначити , що перший і другий етапи конкурсу «Книгоманія» готувалися в тісній співпраці з бібліотекарами шкільних бібліотечних закладів.
    Упродовж 3-х місяців учасники конкурсу уважно, старанно читають книжки, занотовують, розповідають про них, змагаючись з іншими книгоманами і, врешті, щасливчики здобудуть титул «Супер-читач України».
    Винагородою за перемогу стане поїздка до Львова на Дитячий форум – фестиваль «Книгоманія», який відбудеться 17-19 травня. 
   На супер-читачів чекає урочиста церемонія нагородження, зустрічі з улюбленими авторами та ровесниками-книгоманами,  цікаві пригоди на дитячому форумі та фестивалі дитячого читання “Книгоманія”, знайомство з історією та культурою Львова,  визнаного ЮНЕСКО літературною столицею Європи.
   Також для переможців другого етапу Генеральний партнер Конкурсу ПАТ “КРЕДОБАНК” підготував спеціальний конкурс “Читаємо з Kredobank”, переможець якого отримає приз – подорож до Варшави!
    Найголовніше в конкурсі «Книгоманія» те, що переможених в ньому не має! Кожен з його учасників повинен був прочитати вісім книг до другого етапу, десять до третього . Весь цей емоційний багаж, роздуми, переживання назавжди залишаться з юними читачами, учасниками Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія».
    Всім хто брав у ньому участь – найкращі побажання, успіхів і удачі!
    А Яні Саврук бажаємо достойно виступити у м. Херсоні і стати супер-читачем і переможницею третього етапу  конкурсу у Львові ! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *