75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

10 квітня 2019 р.

Декада сміхотерапії


Хто здоровий – той сміється, хай тому усе вдається !
    Під зіркою жартів і гарного настрою пройшла перша декада квітня в книгозбірнях Каланчацької централізованої бібліотечної системи. 
   1 квітня у літературно – мистецькій залі центральної бібліотеки від імені клубу «Дивослово» було оформлено гумористичний калейдоскоп за творами українських авторів «Хай звучить веселий сміх, щоб гарний настрій був у всіх!».
   Днем пізніше у Привільській сільській бібліотеці зібрався на веселі посиденьки клуб «Затишок». Свято гумору «Хочете жити на втіху, частіше помирайте від сміху» пройшло весело і гамірно. Незважаючи на поважний вік, учасники клубу охоче  жартували, розказували анекдоти, дотепні історії, афоризми, відповідали на питання гумористичної вікторини, торгувалися на веселому ярмарку, купували посмішки і з задоволенням їх приміряли.  
   Бібліотекар Алла  Папко розповідає, що свято пройшло в теплій та дружній атмосфері  і гарні враження залишились не тільки в гостей, а і в організаторів заходу. Та й чи може бути інакше, якщо за гасло свята взято слова Віктора Гюго : «Засміятися щирим, світлим сміхом може лише глибока, добра душа» !
    Завершували декаду сміхотерапії  клуби Каланчацької центральної бібліотеки «Дивослово» і «Спілкуймось!», учасники яких зібралися  в літературно – мистецькій залі на програму  «Хто здоровий – той сміється, хай тому усе вдається».
    Ведучі сміх – тайму Тетяна Петруненко і Ірина Добровольська привітали усіх присутніх, побажали гарного настрою і щирого сміху, коротко розповіли історію Дня сміху, розказали  про давні традиції українського гумору і про те, що він буває різним.
   Естафету підхопили Л. Дем’янова, Н. Супрун, Л. Климашівська, Н. Куць, Л. Стринжа, Т. Скороход, Л. Бруяко, Л. Крайнова, В. Данько, В. Куцева, Є.Петренко, А. Панасюк, не відставали і ведучі.  
   Свято просто вражало жанровим розмаїттям: гуморески, анекдоти, байки, жартівливі тости, прислів’я, афоризми, цитати, вислови, уривки з прозових творів і пісні про посмішки.
   Всі твори були веселими, жартівливими, тематично вивіреними, запальними і кумедними, а надзвичайна майстерність і віртуозність у виконанні, артистизм читців тільки додавали настрою і сміху. Дійсно без сліз від сміху не можна слухати шедеври  П. Глазового,  С. Олійника, П. Досужного, уривки з творів  М.Стельмаха  чи  І. Нечуя –Левицького.
     Приємним доповненням свята стало врученням подарунків і привітання  іменинників і ювілярів, які не змогли завітати на офіційне своє свято, що відбулося наприкінці березня. Семко А. І., Покрова В.П., Куцева В.М.  зустріли свої дні народження, гарними, усміхненими і оптимістичними. Нехай же так буде завжди! Щасливих весен іменинницям!
    Закінчився марафон   гарного настрою, але людство завжди буде цінувати гумор і сміх, як найкращі прояви характеру і людяності. Пам’ятаймо слова Д. Карнегі про те. що усмішка нічого не коштує, але багато дає, вона  збагачує тих, хто її отримує і не збіднює при цьому того, хто її дарує, вона тримається на обличчі мить, а в пам’яті залишається назавжди.
    Посміхайтесь!  Жартуйте!  Смійтесь!  Завжди!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *