75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

23 листопада 2018 р.

Семінар – навчання для сільських бібліотекарів


   «Сучасна бібліотека – центр дитячого читання» - під такою назвою відбувся черговий семінар для бібліотек Каланчацької громади. Каланчацька бібліотека для дітей гостинно прийняла бібліотекарів громади і радо познайомила, проконсультувала та надала  практичну та методичну допомогу в бібліотечній  роботі. 
  Розпочала семінар методист Каланчацької ЦБС Валентина Бабічева, яка детально зупинилася на звітності за поточний рік та плануванні роботи на наступний рік, на роботі читацьких клубів та об’єднань при бібліотеках, роботі з обдарованими людьми.
    Олена Гриценко, завідуюча відділом обслуговування центральної бібліотеки, зупинилася на роботі з базою даних людей з особливими потребами: людей з інвалідністю, людей з обмеженнями можливостями слуху, зору, пересування, вивченню їх потреб, інтересів та захоплень і про завдання, які стоять перед бібліотекарями  по обслуговуванні  цієї категорії населення нашої громади.
    Завідуюча дитячою бібліотекою Світлана Красновид виступила з консультацією   «Підтримання дитячого читання: нові ідеї та успішні технології».
   Світлана Олександрівна  розповіла  про  п’ятирічну обласну бібліотечну  акцію на підтримку дитячого читання «Мрій! Читай! Досягай!», яка є логічним продовженням попередніх п’ятирічних акцій, реалізованих бібліотеками Херсонщини: «Читай — і стань успішним!» та «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!»,  розповіла про найефективніші форми роботи з дітьми в бібліотеці.
   Валентина Гончарова, бібліотекар дитячої бібліотеки, виступила з практичною консультацією « Інноваційні пріоритети діяльності бібліотек, що обслуговують дітей, навчальні та ігрові моменти».
   Інна Красновська, бібліотекар дитячої бібліотеки провела серед присутніх сюжетно-рольову гру «Відгадай літературного героя»,  в якому вийшла переможцем бібліотекар з Горьківської бібліотеки-філії – Любов Адаменко .
    Закінчився семінар показовим заходом – грою в   «Правовий  BIBLIO  BOWLING».
   Протягом семінару  всі консультації та рольові ігри, супроводжувалися показом слайдів, з цією роботою майстерно справилася бібліотекар центральної бібліотеки Наталія Хребір.
  Бібліотекарі філій отримали домашнє завдання «Яким я бачу логотип своєї бібліотеки», яке представлять на наступному семінарі працівників Каланчацької ЦБС.
  Сподіваємось, що отримані знання бібліотекарі впровадять в практику своєї роботи.  
   Дякуємо  колегам за участь та активність у семінарі.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *