75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 листопада 2018 р.

Ти у наших серцях, Україно !

 
Моя ти рідна Україно!
На прапорі твоїм блакить.
Багата й сильна країна,
Де жито в колосі шумить. 
   До Дня Гідності і Свободи Каланчацька централізована бібліотечна система підготувала комплекс патріотичних заходів «За гідність, за волю, за щасливу долю!».
   Організатори заходів нагадали учасникам про події, які передували Революції Гідності,  про причини, які спонукали події на Майдані, адже напередодні  вся Україна жила надією вступу до Євросоюзу, надією жити за сучасними цивілізованими європейськими законами, європейськими стандартами та цінностями …
   Послідовні розповіді  героїчних та трагічних подій ведучих перепліталися фото та відео - кадрами з Майдану, піснями, вони настільки зворушливі, що не залишили нікого байдужим …
    Підчас проведення заходів відтворювалися в пам’яті етапи революції  -  як у Києві відбувається стотисячна хода «За європейську Україну!»…
    Працівники бібліотек зауважували, що Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був святом Свободи і Революція 2013 року – Революція гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Яскравим виявом національно-патріотичних почуттів українців став національний Гімн України.
Я пишаюсь тобою, мій рідний народе,
Бо заради рідної країни, за гідність й свободу,
Прості люди безстрашно опліч устали,
Проти звірства і хамства влади повстали.
  До  уваги відвідувачів  в центральній бібліотеці книжкова виставка «Україна – це територія гідності та свободи» та Година історичних спогадів «Ти у наших серцях, Україно!»
   На виставці представлена книжка «Зима, що нас змінила…», подарована нашій бібліотеці, вона видана Збаразькою районною бібліотекою й присвячена подіям на Майдані і двом загиблим героям -землякам, один із них той самий хлопчина в голубій касці –  19 – річний Устим Голоднюк і наймолодший із Небесної Сотні - Назарій Войтович.
    Устим Голоднюк – це  він просив у разі небезпеки кричати «Небо падає», щоб не наполохати людей і одночасно дати зрозуміти, що Майдан  у небезпеці. Останнє, що він  написав на сторінці в соцмережі: „Рабів до раю не пускають!“. Таких, як він, туди запрошують, Герої потрібні всюди… Тримай для нас небо, хлопче!
   Книжка користується неабияким попитом відвідувачів книгозбірні.
   В сільських та селищних бібліотеках також пройшли цикли заходів присвячені вшануванню пам’яті Героїв Небесної сотні.
    Гаврилівська сільська бібліотека-філія запросила на інформдайджест «Ти гідно маєш жити, рідно Україно!»  В Олександрівській бібліотеці-філії відбулася  інформаційно-патріотична година «У Революції Гідності – доля народу», Новокиївська бібліотека-філія  для вас підготувала для своїх відвідувачів книжкову виставку «Україна – територія Гідності та Свободи», а Каланчацька селищна бібліотека запросила жителів мікрорайону «Партизан» переглянути тематичну полицю «Гідність та Свобода моєї країни».
  Ласкаво запрошуємо до наших бібліотек !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *