75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

14 вересня 2018 р.

Ми – українці!


     Каланчацька центральна бібліотека вже другий рік поспіль бере активну участь в обласній національно-патріотичній  акції  «Ми — українці», засновниками та організаторами якої  є управління культури Херсонської обласної державної адміністрації, управління освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонська обласна бібліотека для юнцтва ім. Б.Лавреньова.
  Завданнями акції “Ми — українці” є виховання патріотизму на підґрунті вивчення національних традицій і позитивних прикладів з історії та культури українського народу; організація молодіжного волонтерського руху з метою  пошуку та збирання інформації щодо самобутньої історії свого краю, народних культурних традицій, історичної спадковості поколінь; активізація діяльності бібліотек області, спрямованої на національно-патріотичне виховання молоді.
  В рамках акції в Каланчацькій центральній бібліотеці  були проведені заходи під різними гаслами «Бjти українцями – Любити, Пишатися, Читати, Знати, Боротися»;
     Оформлені яскраві книжкові виставки: «Україно моя, я для тебе на світі живу», «Пишаюся тобою, мій рідний край» «27 років Незалежності, 27 книг про Україну»;
   Проведено  урок –презентацію «Рідний край: історія, факти»;
   День добра «Берегинj нашого роду»;
   Дні традицій «Свeт української культури та традицій, світ вічний, світ живий», «Від зірниці до зірниці хай лунають вечорниці» (Різдвяні посиденьки)», «Три свята прийшли до нас», а також День вишиванки, День музики, День мови, День кіно.
          Крім того проводилися:
-   Відео репортаж «Історичними стежками рідного краю»,
-   Години інформації, родинні зустрічі, арт-портрети, зустріч з ветеранами, краєзнавчі круїзи, мистецькі виставки, літературне чаювання та поетичні вечори «Світ української культури» «Конституція Незалежної України –історія свободи», «Поезія – в ній живе особлива таїна», «Як стати донором», «Квітка Цісик – берегиня Української пісні»,  «Історія України в романах», «Краса і велич символів державних», «Цвіт рідного слова», «Наша планета колиска життя», «Митці нашого краю», «Містечко майстрів», «Волі народної дзвін», «Україна в художніх образах».
    Детальніше про кожен проведений захід  в рамках акції можна ознайомитись  на нашому блозі та на відео-роліку .
         Запрошуємо всіх небайдужих патріотично налаштованих юнаків та дівчат долучитися до обласної національно-патріотичної  акції «Ми – українці».





Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *