75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

22 серпня 2018 р.

Україна - наша рідна Батьківщина



 На білому світі є різні країни,
Де ріки, ліси і лани…
Та тільки одна на землі Україна,
А ми її доньки й сини.
Усюди є небо і зорі скрізь сяють,
І квіти усюди ростуть…Та тільки одну Батьківщину ми маєм -
Її Україною звуть.  
      24 серпня 1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, Верховна Рада Української Республіки урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної української держави. З того часу весь український народ відзначає державне свято - День Незалежності. 

     Найрізноманітніші заходи проводяться бібліотеками Каланчацької громади до цієї святкової дати.
Так, Каланчацька центральна бібліотека взяла участь у Всеукраїнській акції «Ми – українці!».
    Учасники читацького об'єднання людей повіпажного віку  «Спілкуймось!»  взяли участь в проведенні Години патріотизму «Україна – від подиху століть до сьогодення».
   В читальному залі оформлено книжкову виставку «Україно моя, я для тебе на світі живу».
   На абонементі центральної бібліотеки до уваги користувачів - іллюстрована книжкова виставка «Витоки мистецтва – вишиванка». Відвідувачі бібліотеки мали змогу приєднатись до літературного чаювання «Світ мій світає в тобі, Українонько».
    Каланчацькою селищною бібліотекою підготовлено та проведено Годину державності «Тепло моїх долонь, і розуму і серця, я Україні милій віддаю».  Користувачі Гаврилівської сільської бібліотеки взяли участь у Годині натхнення «Два кольори у серці – жовтий і блакитний». У цій же бібліотеці оформлена панорамна книжкова виставка «Я люблю Україну»!
    На користувачів та відвідувачів Роздольнянської сільської бібліотеки чекає оформлена тематична полиця «Прапор і герб – державні символи України». У Новопавлівській сільській бібліотеці проведено конкурс малюнків до Дня Незалежності «Україна – рідний край». Користувачі Новокиївської бібліотеки – філії мають змогу ознайомитися з літературою, представленою на тематичній полиці «Наш стяг небесно-золотий», та взяти участь у тематичному вечорі «Рідний край, де ми живемо, Україною зовемо». А в Олександрівській сільській бібліотеці читачі залюбки взяли участь у літературно-патріотичних читаннях «Незалежність омріяна поколіннями». Зацікавив користувачів Привільської сільської бібліотеки історичний віраж «І синє небо і жовте колосся». А на годину державності - «День народження Української держави» завітали старшокласники місцевої школи.
    Символом суверенітету нашої держави стає синьо-жовтий прапор, День народження якого ми щорічно відзначаємо 23 серпня, починаючи з 2004 року .
Каланчацька центральна бібліотека протягом третьої декади серпня проводить цикл мачсових заходів, присвяених Дню державного прапора та Дню Незалежності України і запрошує всіх  ознайомитись з книжковою виставкою «Краса і велич символів державних», взяти участь у інформаційній годині «Прапор України – Прапор миру», та переглянути відео «Україна – під прапором неба і сонця».
    Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу бібліотеку і взяти участь у заходах! Буде дуже цікаво та пізнавально !




Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *