75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

5 червня 2018 р.

Книжкова веселка – в Каланчацькій книгозбірні!



   Літо – найулюбленіша пора всіх дітей. Під час літніх канікул до  бібліотеки користувачі приходять з друзями,  цілими компаніями. Навіть найцікавіший відпочинок не можна уявити без книжки. Фраза банальна, але ж справедлива – у книг канікул не буває! 
   Не стала  винятком  і наша бібліотека. Сьогодні  учні Каланчацької початкової школи №3 взяли участь в літньому бібліостарті, який організували та провели бібліотекарі відділу обслуговування  центральної бібліотеки Олена Гриценко та Наталя  Яковлєва.
Цікавими, корисними, веселими та інтерактивними були конкурси , вікторини, ігри,  естафети здоров’я.
    А розпочалося все з розповіді про бібліотеку, її історію та визначні дати.  А потім всі дружно помандрували в країну Здоровя.
  Для того, щоб завжди бути охайним, встигати зробити заплановане, не запізнюватись на заняття, слід дотримуватися режиму дня і розпочинати свій день з зарядки. Саме зарядкою і почалася наша бібліотечна подорож.
     Конкурс «Лижні перегони», показав,  хто самий найшвидший  з учасників. Далі діти розповіли про те, що чисто повинно бути не тільки в приміщенні, кожна людина повинна тримати в чистоті себе й дотримуватись правил гігієни. 
   Цікавою та пізнавальною була гра «Розсипане прислівя»,  присутні  були поділені на 2 команди. Кожна команда отримала конверт зі словами, із яких потрібно утворити прислівя  чи  приказку про здоровя.
   Наступний конкурс був на швидкість: учасникам потрібно було швидко зібрати розсипані предмети і попасти в коробку. Як завжди – перемогли найспритніші.
   Правильне харчування – має велике значення в житті людини. Отримані організмом поживні речовини дають можливість людині зростати, жити, гратися, вчитися і працювати.  Учасникам роздали картки із зображенням продуктів харчування. Потрібно було з них вибрати ті, які містять вітаміни А, В, С, Д.  Діти чудово справились з завданням.
    Гарний настрій – це ознака здоровя. Чим частіше ми сміємося, тим щасливішими почуваємося! Сміх -  нормалізує тиск, знімає біль, діє на шкіру, як гарний масаж. П’ять  хвилин здорового сміху замінюють 40 хвилин розслабленого відпочинку. 
    Для веселого настрою всі присутні позмагалися у веселих розвагах: з різною інтонацією читали вірші, фантазували, уявляли і зображали, писали, тримаючи маркер пальцями ніг, танцювали під музику, уявляли і придумували, вгадували мелодію.
    Протягом літнього періоду в бібліотеці ви зможете  гарно відпочити, відправитися в захоплюючу подорож  по  сторінках улюблених книг, прочитати яскраві  журнали та газети, поспілкуватися з однолітками в мережі Інтернет,  пограти в пізнавальні ігри, виготовляти іграшки, малювати тощо.
  Наша мета - показати дітям, що бібліотека не тільки «дім» книг, але  і територія захоплюючих і веселих «подорожей».
 На канікулах сумувати ніколи – приходь до бібліотеки за втіхою!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *