75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

22 травня 2018 р.

В Роздольненській філії завжди людно


         Центральна бібліотека постійно тримає в полі зору роботу сільських та селищної бібліотек – філій. Ось й днями директор Каланчацької ЦБС Надія Федкевич та методист Валентина Бабічева здійснили виїзд в Роздольненську сільську філію з метою обстеження, вивчення діяльності та надання методичної і практичної допомоги.
 Бібліотекар філії Олена Штефлюк зустріла колег в новому приміщенні бібліотеки, де зроблено гарний, сучасний ремонт, оформлено змістовні книжкові виставки, зручно,  практично розставлений фонд.
Приємно зайти в привабливе, освітлене, опалюване приміщення, де зручно та затишно, де до послуг відвідувачів багато нових книг, періодичних видань, нові, сучасні настільні ігри, куплені за власний кошт бібліотекаря. Бібліотека повністю змінила своє «обличчя»,  це відразу ж позначилось на якості роботи.  



   При бібліотеці діє бібліотечний клуб «Барвінок» для дітей віком до 15 років. Юні книголюби збираються в книгозбірні часто, самі пропонують теми засідань,з задоволенням займаються виготовлянням поробок, цікавих виробів, влаштовують конкурси, оформляють виставки своїх творінь.
   У бібліотеці є можливість відкритого доступу до книжкових фондів, що є однією з форм активізації читання, впливом на формування читацьких інтересів – відвідувачам зручно та цікаво самим зануритись в «книжкове море».
    Бібліотекар регулярно інформує читачів про нові надходження до бібліотеки. Створені умови для збереження книг: порядок на книжкових полицях, література зручно розташована, різнокольорові написи надають можливість швидко орієнтувався, проводиться своєчасний ремонт книг, працює «Книжкова лікарня».  
  В бібліотеці постійно діє  акція «Подаруй книгу бібліотеці!». Чимало жителів села вже відгукнулися – подарували книжки з домашніх книгозбірень.
    Проводяться тижні дитячої та юнацької книги, упродовж яких до уваги користувачів  вікторини, презентації книг, конкурси, літературні вечори тощо.
      Олена Миколаївна не дипломований фахівець, але підходить творчо до будь-якої роботи. Книжкові виставки та тематичні полиці оформлені зі смаком та винахідливістю, вони цікаві, дуже приваблюють відвідувачів.
   Її люблять та поважають користувачі, вона – цікавий співрозмовник, гарно співає, готує цікаві сценарії заходів.
  Ось і в цей день бібліотеку відвідали учні 1 класу зі своїм класним керівником, які прийшли подивитися на нещодавно привезені нові дитячі книжечки і звичайно ж, взяти почитати їх.
  Постійний гість бібліотеки, в.о. старости села Ігор Миколайович Семержій, який позитивно відгукується про роботу бібліотеки і відзначив, що з новим приміщенням імідж бібліотеки виріс на очах. Тісна співпраця з органами місцевої влади теж позначається на якості роботи. Завжди добре, коли є підтримка, розуміння та співпраця.
   У сільського бібліотекаря багато нових планів, задумок, мрій. Тож, успіхів, Вам Олено Миколаївно, в нелегкій, але такій цікавій та потрібній бібліотечній роботі на користь рідного села Роздольне!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *