75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

15 березня 2018 р.

На відкритій трибуні про Олеся Гончара


     Велика літературна  акція  - естафета “Гончар крокує Херсонщиною” в рамках відзначення 100-річчя від дня народження Олеся Гончара крокує Каланчацьким краєм…  
    Протягом тижня в святково прикрашеній літературно-мистецькій залі відбувалася відкрита трибуна «Нове знайомство з Гончаром».      Присутніми були відвідувачі різного віку, в більшості старшокласники та молодь. Для відвідувачів заздалегідь була оформлена книжкова виставка «Олесь Гончар: мить і вічність» та перегляд друкованої продукції, виготовленої працівниками бібліотеки, це  буклет «Олесь Гончар на сторінках…», книжкові закладки «Що ми знаємо про Олеся Гончара». Закладки представляють собою окремі пам'ятки «План проведення акції», «Олесь Гончар і Херсонщина», «Олесь Гончар на сторінках документального кіно», «Олесь Гончар «Собор» - 50 років», «Олесь Гончар: нагороди та відзнаки». 
           
   Кольорові, гарно оформлені, яскраві, вони просто, доступно, привабливо, цікаво знайомлять з життєвим та творчим шляхом письменника, зацікавлюють звернутися до творчості нашого величного літератора та громадського діяча.
    Відвідувачів книгозбірні бібліотекарі запрошували за трибуну, в урочистій атмосфері читати, ділитися враженнями, коментувати…
    З відкритої «трибуни» прозвучало багато цікавого та маловідомого, юнь багато перечитала готуючись до заходу. Хлопці та дівчата понаходили цікаві факти з життя великого письменника та громадського діяча, дізналися, що у творчому доробку Олеся Терентійовича  є й вірші.
   Молоді люди залюбки зачитували уривки творів письменника й висловлювали своє ставлення до них та автора, особливо сподобалося виступати з трибуни.
    Акція «Нове знайомство з Гончаром» тривала тиждень й всі охочі мали змогу переглянути виставки, ознайомитися з творчістю, прочитати вірші чи епізоди з творів Олеся Терентійовича з «трибуни», переглянути щоденники.
  Велика літературна естафета триватиме й далі. Тому, хто не зміг потрапити на заходи матимуть можливість відвідати  їх і центральну бібліотеку протягом року.
 Приємно, що багато молоді відгукнулося на акцію. 
  А ще прозвучала пропозиція частіше проводити такі заходи і не тільки в стінах бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *