75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

22 листопада 2017 р.

Про пільги, субсидії, пенсії і не тільки...


     В читацькому об'єднанні людей поважного віку "Спілкуймось!" Каланчацької центральної бібліотеки відбулося дуже актуальне, цікаве та корисне засідання по темі «Про пільги, субсидії, пенсії і не тільки...» з циклу «Учасники «Спілкуймось!» запитують, фахівці – відповідають…»   
  На зустріч з людьми поважного віку прийшли фахівці: в.о. завідувача сектором обслуговування громадян Скадовського об'єднаного управління пенсійного фонду України Тетяна Володимирівна Сокол, заступник начальника управління соціального захисту населення Каланчацької районної державної адміністрації, начальник відділу державних допомог Наталя Олександрівна Костецька та начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій громадян управління соціального захисту населення Каланчацької районної державної адміністрації Вікторія Федорівна Нікітюк.
  Тетяна Сокол детально та доступно зупинилася на положеннях нового Закону України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій..»  від 3 жовтня 2017 року. № 2148-VІІІ.... Вона розповіла про принципи перерахунку пенсій, просто й доступно розтлумачила по якій формулі й як нараховується пенсія. Тетяна Володимирівна зауважила, що в перерахунку пенсії спостерігається три категорії:  1 – ті, що не змінилися, 2 – ті, що змінилися незначно, 3 – ті, що значно змінилися нарахування пенсій.
   Фахівець  також зупинилася на розрахунку пенсій для державних службовців. Повідомила, що у відповідності до розрахунків  по новому законодавству в районі тільки 22 чоловікам буде підвищена пенсія.
   Присутні за заході дізналися й про пенсії по інвалідності, зокрема за віком та по захворюванню. Вона уточнила, що пенсії по інвалідності нараховуються нарівні прожиткового мінімуму.
  Далі Тетяна Володимирівна докладно, просто та зрозуміло відповіла на запитання учасників засідання, а запитання задавали Л.С.Пшенична, Н.В.Федкевич, Т.Ф.Андрєєва, Н.Ю.Кушнір, Г.О.Матвієнко.
   Ведуча та організатор заходу, керівник читацького об'єднання людей поважного віку Тетяна Петруненко надала слово Наталії Костецькій. Наталя Олександрівна розповіла про зміни в нарахуванні субсидій. Вона зауважила, що субсидії нараховуються з 15 жовтня по 15 квітня, а доходи беруться за I та II квартал поточного року. В той же час соціальна норма зменшена в 2 рази.
   Пісня виступу фахівця перейшли до запитань та відповідей. Учасники заходу отримали вичерпні відповіді на питання, що їх хвилюють.
   Далі слово було надано Вікторії  Нікітюк. Вікторія Федорівна зупинилася на питаннях пільг для окремих категорій жителів громади та району. Також просто і доступно відповіла на запитання присутніх.
  Учасники зустрічі щиро подякували фахівцям оплесками, а керівник клубу вручила їм гарні хризантеми.
   На заході до присутніх звернулася Голова районної організації роботодавців підприємців та орендарів  «Вільний вибір» Галина Матвієнко з пропозиціями альтернативних пенсій, розповіла про порядок їх нарахування, збереження для спадкоємців тощо. Декого з учасників зустрічі це також зацікавило. Галина Олексіївна відповіла на запитання та залишила роз'яснювальні буклети.
   Всі присутні на заході залишилися дуже задоволені.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *