75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

2 жовтня 2017 р.

Каланчацька Супер - Бабуся!



        До Всеукраїнського Дня бібліотек та Дня похилого віку в Каланчацькій центральній книгозбірні відбулося захоплююче свято – конкурсно-розважальна програма «Супер – Бабуся» за підтримки Товариства Червоного Хреста України. 

  Літературно-розважальне дійство було на стільки цікавим та захоплюючим, що перетворилося в справжнє свято поколінь !
      Існує небагато речей, які збагачують наше життя більше, ніж спогади про родинне тепло, спільні історії  й особливі моменти, що пов’язують нас із бабусями та дідусями.  
У кожної людини є кохана бабця, про яку ми часто згадуємо. Ба більше, її присутність незмінна в родині щоразу, коли ми робимо те, що є унікальним і характерним для неї: печемо торт за давнім рецептом або лікуємо горло, використовуючи один із домашніх засобів, які пам’ятаємо ще з дитинства
   Бабусі часто виконують роль мами, вони дарують тепло, затишок, радість і щасливе дитинство, вона  допомагає нам стати тими, ким ми є зараз. Можливо, вона й робила певні помилки, але це ніяк не порівняється до всього подарованого нею добра. Вона є символом коріння родини,  ми завжди цінуватимемо ті моменти, які розділила з нами наша бабуся.  Адже ці стосунки відрізняються від взаємин дітей із батьками: вони значно тепліші й дуже емоційні. Найбільший спадок, який залишають нам наші бабусі  аж ніяк не матеріальний. Це їхній досвід і цінності, набуті впродовж усього життя.
     В літературно-мистецькій залі центральної бібліотеки напередодні свята Віри, Надії, Любові та Дня похилого віку відбулася конкурсно-розважальна програма «Супер-Бабуся!» 
     Бабуленька, бабулічка, бабусічка, булечка, бусечка, або просто ба ...   - так ми ласкаво називаємо нашого друга,  заступницю, виховательку, кулінарку, берегиню домашнього вогнища - бабусю. Словом бабуся - це Бабуся! 
    Статистики підрахували, що бабуся, що доглядає за сім'єю, вимиває в середньому протягом року 18 тис. вилок, 13 тис. тарілок, 8 тис. чашок, причому загальна вага посуду перенесеної  з кухонної шафи до обіднього столу і назад, за рік досягає 5 тонн.
  Взяти участь у конкурсно-розважальній програмі "Супер - Бабуся!" зважилися п"ять бабусь з онуками. Але в останній день підготовки залишилися лише три відважних бабусечки з онучками.   
   Ведуча заходу - бібліотекар Ольга гавран познайомила присутніх з учасницями конкурсної програми: "Знайомимось з нашими конкурсантками: Петруненко Тетяною Дмитрівною з онукою Ганною, Бабич Любов Олексіївною з онукою Міленою, Крупач Аллою Михайлівною з онукою Софією". З самого початку конкурсу бабусі відповіли на декілька запитань:
1. Коли Ви відчули себе справжньою бабусею?
2. Ким бути цікавіше - мамою або бабусею?
3. У чому ви бачите своє завдання як бабусі?
4. Яка найщасливіша хвилина в Вашому житті?
5. Кажуть, що кожен повинен знайти своє місце в житті. Чи вдалося Вам його знайти?
6. Ким Ви мріяли стати в юності?
7. Чи доводилося Вам про щось пошкодувати в житті?
8. Чи відчуваєте Ви себе бабусею?
Бабусі – учасниці нашого свята – зуміли зберегти молодість душі та гостроту розуму. Поваги та визнання достойні бабусі за свою безкорисливу працю, любов до нас, своїх внуків, та постійну турботу. Тож, а зараз звертаюсь до молоді, на знак вдячності любіть і цініть їх, не ображайте своїми словами та вчинками, будьте добрими та чуйними до них.
Наші команди змагалися в наступних конкурсах:
-      «Ненаглядний мій». Бабусі по черзі називають пестливими словами своїх онуків і звичайно повторень не має бути.  
-      «Казковий аукціон». Потрібно згадати якнайбільше казок, де є такий персонаж, як бабуся.
-      Жартівливий конкурс «Передбачення долі». Всі учасники стають в коло, і під музику передають конверт. Музика зупиняється, у кого в руках залишається конверт, відкриває його і дістає картинку із зображенням.  
-      "Спортивний" для бабусь і внуків: нашим бабусям доводиться виконувати багато різної роботи по дому, тому вони завжди повинні бути у відмінній формі. Підтримувати здоровий дух у здоровому тілі їм допомагає фізкультура! Давайте перевіримо фізичну підготовку наших бабусь. (Перенеси повітряну  кульку  на розносі).
-      Інтелектуальний конкурс «Продовжи прислів'я». 
-      Конкурс «Несправний пилосмок». Пропонуємо вам на швидкість прибрати в кімнаті. Слухаємо перше завдання - Потрібно прибрати, а ваш пилосмок працює лише в режимі видування. Необхідно засмічений ділянку на столі як можна швидше очистити, здмухнувши все сміття, тепер друге завдання Сміття на підлозі залишати не можна. Необхідно підмести підлогу віником з трьох прутиків.
-      Слідуючим конкурсом була вікторина для всіх команд, потрібно було дати правильні відповіді на запитання.
-      Конкурс «Весела пряжа»4 клубочка в яких знаходяться завдання. Онукам потрібно  швидесенько розмотати клубочки дістати завдання і без звуку тільки мімікою показати, що то є за тварина. А бабусі повинна відгадати.
-      Музичний конкурс для онуків:  звучить музика. 4 онуків і 3 стільця. Музика зупиняється, онуки повинні сісти на стільці. Хто не встигне – залишає конкурс. -  Конкурс «Заспокой немовля»:  бабусі повинні сповити ляльку-малюка та заспівати колискову. -  Конкурс  «Пізнавальна розминка»: при виконанні цього завдання командам  потрібно проявити кмітливість, винахідливість, швидко дати відповіді на незвичайні питання...
 А ведуча продовжила свято: "Ми всі добре попрацювали, навіть визначилися з переможцем, але це не головне. Головне, що ми з Вами відпочили, подарували одне одному гарний настрій та веселі посмішки". По закінченні конкурсу журі підбило оцінки і вийшло, що всі три пари є переможцями. 
     Директор бібліотеки Надія Федкевич вручила командам подяки за перемогу та активну участь у житті бібліотеки.
30  вересня відзначається День Ангела  Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Чотири красивих імені і чотири головних жіночих благодійники стали символом останнього вересневого дня. Тільки міцна віра,надія на краще та справжня любов роблять життя кожної людини по-справжньому щасливою. Милі наші бабусі та всі присутні в залі, напередодні великого свята ВІРИ, НАДІЇ, ЛЮБОВІ та матері їх СОФІЇ  бажаємо довгих Вам літ, міцного здоров’я, успіхів, любові та турботи від рідних. Нехай завжди вам допомагають Надія, Віра і Любов, Від зла і бід оберігають, Даруючи вам радість знов і знов! Нехай Віра зміцнить вам серце, Надія осяє душу, Ну, а Любов не дасть обпектися і щастям віддячить!  Міцного здоров"я та нехай Вам щастить! 
Дякуємо всім учасникам свята!"
  Довго не розходилися по домівкам, обговорювали участь в конкурсах, смакували солодкі подарунки, ділилися враженнями...
     Свято підготували бібліотекарі відділу обслуговування Олена Гриценко та Маргарита Молдован, ведуча бібліотекар Ольга Гавран.  
    

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *