75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

29 вересня 2017 р.

Свято бібліотек в японському садку квітучої сакури


     Бібліотекарі Каланчацької громади зібралися в японському садку квітучої сакури, щоб разом провести романтичний вечір присвячений Всеукраїнському Дню бібліотек.
Вечірка у нас японська, тому і називали  ми все відповідно, тобто по-японськи. Приємно зустрітися в не робочій обстановці, коли не треба нікуди поспішати, вирішувати якісь термінові питання, здавати вічні плани, звіти, інформації…
Бібліотека як і Японія – країна з дивовижною історією, яка нагадує фантастичну казку, з незвичайною культурою і незвичайним укладом життя. Бібліотека – країна, де в основі буття лежить гармонія, тому процес духовного і фізичного самовдосконалення триває у бібліотекарів все життя.
З вітальним словом до всіх присутніх звернулася секретар виконкому Каланчацької ОТГ Лариса Марченко. 
   Естафету вітань перейняла директорКаланчацької ЦБС Надія Федкевич, щоб нікого не журити, а дарами нагородити, зі святом привітати. Свято продовжилось посвятою в бібліотекарі молодих бібліотекарів, які здавали екзамен на професійну придатність і з честю витримали всі іспити.

Молоді бібліотекарі прийняли присягу на вірність своїй професії і отримали невеличкі подарунки.
На свято завітала ветеран бібліотечної справи Валентина Олініченко, яка, знаходячись на заслуженому відпочинку, не забуває відвідувати рідну бібліотеку і своїх колег, вона теж отримала невеличкий подарунок з нагоди свята.  
Наш бухгалтер Ольга Котляр теж здавала сьогодні екзамен на професійну придатність, на відмінно їх склала і теж давала клятву на рахівниці про відданість бібліотекарям:
             Я, працівник фінансової системи України, перед лицем бібліотекарів урочисто клянусь:
-         Гаряче і сердечно поповнювати в гривнях та євро щомісяця гаменець кожного бібліотекаря громади;
-         Забезпечити економію коштів, крім особистих;
-         Жити і працювати, як заповідає Міністерство фінансів України. По результатам екзамену наш бухгалтер отримала завння – Природжений бухгалтер. Наш системний адміністратор, Артем Левицький теж не залишився без екзамену:
Адмін спить - значить, всі системи працюють!
Адмін НЕ заснув, він перезавантажується!
Не вір працьовитому Адміну! Бо тільки лінь змусить його налаштувати систему раз і назавжди!
Адмін не запізнюється - у нього просто сьогодні поганий трафік!
Але, такого адміна, як у нас не залякати ніякими запитаннями та задачками, все швидко вирішить, а головне – правильно! За що ми його любимо і поважаємо.
   Не важливо скільки кому років. Після 25 їх вже ніхто не рахує. Важливо скільки людей пам’ятають, люблять, дзвонять, пишуть і вітають тебе. Сьогодні всім присутнім бібліотекарям-ювілярам року подарували ювілейний торт, на якому запалені святкові свічки. Кожен з іменинників, закрив очі, загадав бажання і задув свічку. Ваші бажання обов’язково збудуться.
Ведучі японської вечірки Ольга Гавран, Олена Гриценко, Маргарита Молдаван зробили все, щоб всім присутнім було весело та цікаво. Але відпочивати не давали. Бібліотекарі і танцювали з опахалами, співали пісні, виконували різні рухи під музику, розгадували прислів’я, перекладали з української на японську та навпаки. Ось спробуйте вгадати що означають в перекладі такі слова: фудзіяма, катана, карма, дарума, тофу, сьогун,манга. Самим найкращим знавцем японської мови виявилась Ольга Качур, яку нагороджено путівкою в Японію по обміну досвідом.
А який танець був виконаний нашими самураями та японками…, такого Ви точно ніде не бачили і більше не побачите. Одним словом, свято вдалося.  Японська вечірка сподобалася всім. Цікаво, що придумають колеги на наступний раз? В якій країні побуваємо?
А ще, висловлюємо подяку приватним підприємцям Кочатковій Олені та Чвартковській Валентині за допомогу в організації проведення свята.
     Дорогі колеги ! Привітання всім, хто книзі служить!
                              Всім бажаємо миру і добра навік,
                              Щоб кожен день був у щасті прожитий.
                              Щоб у вас достаток був, затишок.
                               Щоб натхнення вас не покидало,
                               Були, щоб улюбленими довіку.
           Щоб ваше серце, як вогонь палав.
 Вітаємо з Всеукраїнським Днем бібліотек!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *