75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

7 квітня 2017 р.

Бібліотека - в вебінарі: Бібліотечні фонди ...

     
    «Особливості сьогодення в роботі з бібліотечними фондами» -
тема вебінару бібліотекарів Херсонщини. 
    Каланчацька бібліотека взяла участь в обласному вебінарі  по темі «Особливості сьогодення в роботі з бібліотечними фондами», який проводився методичним відділом та відділом комплектування  Херсонської обласної наукової універсальної бібліотеки ім. О.Гончара.
  В роботі вебінару взяли участь всі центральні бібліотеки та централізовані бібліотечні системи Херсонщини.
  В рамках проведення вебінару були розглянуті питання: «Моделювання та комплектування бібліотечних фондів», «Облік документів, що знаходяться в бібліотечних фондах», «Вибуття документів з бібліотечних фондів», «»Індексація вартості бібліотечного фонду» та «Інвентаризація (перевірка) бібліотечного фонду».
     Крім основних питань були розглянуті інші питання, що хвилюють працівників бібліотек, особливо це стосується бібліотек об’єднаних територіальних громад та книгозбірень, що не увійшли до ОТГ,  відбувся обмін домками.
   Методичні керівники порекомендували колегам бібліотечних систем ініціювати розробку програм поповнення книжкового фонду книгозбірень та включення її до порядку денного сесій ОТГ на затвердження. Інакше бібліотеки й надалі не комплектуватимуться новою художньою, сучасною галузевою літературою та періодичними виданнями як того вимагає законодавство України.
   Було звернуто увагу працівників бібліотек на списанні та вилученні літератури за різними причинами,  дотримання нових  Міждержавних ГОСТів, взятті на облік нових надходжень у відповідності до законодавчих актів України.
     Особлива  увага була звернута індексації бібліотечного фонду у відповідності до індексу інфляції року.
    Вебінар був дуже корисним й бухгалтеру бібліотечної системи.
    Ми щиро вдячні організаторам  цікавого й дуже корисного вебінару, а завдяки сучасному технічному обладнанню працювали та спілкувалися з колегами з усієї Херсонщини не виходячи зі свого службового кабінету.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *