75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

11 квітня 2017 р.

Пам’яті жертв концтаборів


      Бібліотеки - до Дня пам’яті жертв концтаборів.

     Щороку, 11 квітня,  ми низько  схиляємо голови перед світлою пам’яттю мільйонів жертв нацизму, безневинно жорстоко страчених у концентраційних таборах, фабриках смерті, вшановуємо тих, хто, витримавши неймовірні страждання, муки, зумів вижити та повернутися на Батьківщину. 
    Страшним, жахливим злочином проти людства стало масове винищення  поневолених народів – масові знущання та розстріли на окупованих територіях, насильницьке вивезення до Рейху та планомірне вбивство – страта живцем дорослих і дітей на численних фабриках смерті.   
   Серед загиблих - жертв нацизму були й сотні тисяч наших українців, закатованих тортурами і непосильною каторжною роботою…
   До Дня пам’яті жертв концтаборів з метою популяризації документів про ті жахливі події  бібліотеки Каланчацької  централізованої бібліотечної системи підготували комплекс масових заходів «У пеклі концтаборів».
   В   центральній бібліотеці проведено День пам¢яті жертв нацизму «День пам¢яті десятків мільйонів людей - жертв концтаборів », в  літературно – мистецькій залі діє книжкова виставка «У нашій пам’яті навічно», яка користується великою увагою відвідувачів бібліотеки. 
   Молодь та старшокласники Каланчацьких ЗОШ № м1 та № 2 переглянули матеріали виставки, взяли участь в бесіді – обговоренні  «Не будь байдужим – пам’ятай та поважай свою історію». 
  До уваги відвідувачів був історичний екскурс „Трагічні уроки історії» та  бібліографічний перегляд  „Нацизм.Ніколи знову!”
   Інтернет – центром центральної бібліотеки підготовлено та проведено для відвідувачів  відео - перегляд «Фабрики смерті» та «Освобождение  узников  концлагерей» (архівні  кадри).
   Для відвідувачів були підготовлені та роздані інформаційні закладки(зі списками сайтів) «Забути цього неможливо».
   Не залишились осторонь пам’яті жертв концтаборів  й  сільські книгозбірні нашої громади.
   Читачі Новопавлівської книгозбірні відвідали Годину памʹяті  «Війна скалічила їхні долі, спалила серця, забрала душі», разом з бібліотекарем Ларисою Шаваровською обговорили побачене й почуте.
  Для користувачів Новокиївської сільської бібліотеки – філії оформлено перегляд літератури «У пеклі концтаборів» та проведено урок історії «Опалені душі і серця».
   Бібліотекар Гаврилівської сільської книгозбірні запросила своїх відвідувачів переглянути  документальну фото - полицю  «Цього не стерти з пам’яті людської».
    Цікава  патріотична година відбулася в Олександрівській  бібліотеці    під назвою «Уроки  памʹяті людської», в ній взяли участь учні школи та молодь села.
  З матеріалами, розміщеними на тематичній полиці «Нацистські злочини проти людства», ознайомилися старшокласники з Привілля та взяли участь в бесіді – обговоренні  „Знати, щоб пам¢ятати”.    Пам’ятаймо страшні уроки нашої історії!  Ніколи знову !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *