75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

29 березня 2017 р.

Подарунки – переможцям від "Живої бібліотеки"!


      Знай наших,  Каланчацьких  !
      В рамках Всеукраїнського конкурсу «Бібліотека як сучасний інформаційний центр» за проектом «Жива сучасна бібліотека» Каланчацька центральна бібліотека отримала вже другу посилку – добірку  сучасної  літератури провідних українських видавництв від Благодійного фонду «Бібліотечна країна».  

В минулому році наша книгозбірня взяла участь у Всеукраїнському  конкурсі й перемогла. Журі отримало 128 заявок від сільських, селищних, районних, міських та обласних  бібліотек з більшості областей України.

  В повідомленні журі зазначається, що більшість заявок містять оригінальні ідеї та підходи щодо розвитку бібліотек, залучення нових читачів, прагнення бути культурним, інтелектуальним, інформаційним центром для своєї громади.
      Організаторами Конкурсу були Благодійна організація "Благодійний фонд "Бібліотечна країна" у співпраці з Українською бібліотечною асоціацією.
Критеріями відбору переможців серед бібліотек України були: Інноваційність та оригінальність запропонованих ідей; Мотивація щодо успішного розвитку бібліотеки; Попередній досвід діяльності бібліотеки.  
Наша книгозбірня витримала всі критерії відбору та перемогла !
    За результатами  конкурсу були одібрані 24 кращих, серед них Каланчацька центральна  бібліотека – єдина серед бібліотек Херсонщини!
    Й знову Каланчацька книгозбірня підтвердила, що є кращою  серед кращих бібліотек Херсонської області  та однією з кращих книгозбірень країни.
    В якості призів наша бібліотека отримала вже другу партію нових цікавих сучасних книжок  від провідних українських видавництв: Фоліо, Брайт Стар Паблішинг,  Наш Формат,  Самміт книга,  Видавництво Анетти Антоненко та інших.
   Цього разу Благодійний фонд «Бібліотечна країна» безкоштовно надав Каланчацькій бібліотеці комплект з 18 книг та 10 журналів.
    Книги різні за тематикою, але всі, безперечно, дуже цікаві. Найперше привертає увагу путівник для автотуристів «Автомобільна прогулянка Україною».  Майже  на 600-та  сторінках детально і барвисто розміщено 70 маршрутів. Тут можна знайти  все – карти, фото пам’яток, їх історію. Читач поринає в атмосферу середньовічних замків, веж, храмів і архітектурних шедеврів України.
    Якщо ви любите історію, до вашої уваги твори О.Зінченка «Година папуги», яка розкриває українські сторінки Катині, Книга Отця Патріка  Дебуа «Хранитель спогадів. Кривавими слідами Голокосту», вона побудована на  спогадах 1800 українців, що на власні очі бачили трагічну загибель євреїв, військовополонених та ромів.
   Ще одна книжка, назва якої красномовна і драматична  «Зникле місто. Свідчення в’язня Варшавського гетто» Мішеля Мазора. Завершує історичну тематику книга « Рим. Эпоха завоеваний»-  яскраве, гарно і оригінально оформлене видання знайде свого шанувальника.
   Літературознавча тематика представлена Нобелівським лауреатом  польським письменником Чеслав  Мілош і його книгою «Велике князівство літератури» та Юлії Дикої «Первая строчка», яка містить поради початківцям літераторам.
   «Роздуми про церкву» Анрі де Любака  розглядають діалог культур та спонукають до більш глибокого їх вивчення. Ганс Ульріх Гумбрехт зачарований спортом тож і не дивно, що його  книжка називається «Похвала  спортивній красі». Про довгий і не легкий шлях юнака з робітничої сім'ї , який мріяв стати кінооператором і досяг мети, про багатьох прекрасних і талановитих людей розповість книга Валерія Грозака « Жизнь моя, кинематограф». На сторінках книги відомого телеведучого Анатолія Борсюка «35 и один любопытный» читач зустрінеться зі знаковими  особистостями межі тисячоліть. В довірливих бесідах ці люди цікаво, не банально розмірковують про життя і багату  на події другу половини XX століття.
   До уваги поціновувачів прекрасного альбом – каталог Галини Григор’євої «Край живопису», який презентує  творчий доробок  видатної художниці, представниці відомої української мистецької династії. Про сучасне мистецтво йдеться у каталозі  «Мистецького арсеналу» -  « ART Ukraine».
    Серед книг  наданих БФ «Бібліотечна країна» також є  художні видання, це  В. Богуславська  «Високе дерево»,  «Зворотній час. Зворотний зв'язок» , відомого українського літератора і кінознавця Леоніда Череватенка, поезії  Н. Сігової « Подснежники», «Клен у серці» Люсьєна Нулле та «Следствие по делу о причине»  Б. Хазанова, а для  бажаючих вдосконалити іноземну мову- роман Умберто Еко « Ім’я рози» англійською.
   До уваги  любителів природи, мандрівок, таємниць  і географічних цікавинок журнали  «Вокруг света»,   «GEO» , « National geographic».
  Всіх небайдужих до історії людства і людяності, всіх кого цікавить вічне і майбутнє, запрошуємо відкрити для себе ці цікаві книги від провідних видавництв України щедро надані за Всеукраїнським  бібліотечним проектом «Жива сучасна бібліотека».
 Щиро дякуємо організаторам конкурсу !  Пишаємось  перемогою !   

  А жителів Каланчацької громади, наших користувачів та гостей краю запрошуємо відвідати центральну бібліотеку та ознайомитися з цими чудовими книжками !

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *