75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 грудня 2016 р.

Хорлівські діти в Каланчацькій бібліотеці

   
    Юні з чарівного півострова Хорли  зацікавилися… Євросоюзом ! 
     Книжкова веселка в Каланчацьких книгозбірнях грає яскравими барвами. Сьогодні  на читацькому небосхилі засвітилися  нові зірочки з наших Хорлів.
    Учні Хорлівської загально – освітньої школи завітали з навчальною екскурсією до районної книгозбірні –  розпочали літні канікули в Каланчацькій центральній районній бібліотеці.  Й зацікавив  юних відвідувачів Пункт Європейської інформації, створений в нашій бібліотеці за сприяння української бібліотечної асоціації та Європейського Союзу за програмою «Еразмус +» 
  Для юних хорлівчан – учнів 5 – 8 класів та вчителя Лідії Афанасіївни Бучацької  керівник пункту ЄІ в Каланчацькій бібліотеці розповіла про створення та роботу книгозбірні по популяризації інформації про створення Пункту ЄІ, його функції, можливості та послуги, Європейську спільноту, історію її створення, країни Європейського Союзу, можливості навчання за кордоном за програмою «Еразмус+» …

   Керівник Пункту ЄІ  розповіла також про інформаційні зони в бібліотеці, виставки, власну друковану продукцію – буклети з сайтами, рекомендаційні списки, допоміжні матеріали про можливості отримання інформації на паперові та електронні носії.
   Відвідувачів зацікавила електронна книжка, яка є першим рідером в Каланчацькій книгозбірні завдяки перемозі  у Всеукраїському конкурсі для бібліотек України. Відносно неї, її потужності, правилам користування  у юних виникло багато питань.
  Юні користувачі  з великим задоволенням переглянули  слайдову презентацію  «Європейський Союз: сутність та інституції» та інформаційний 
відео - огляд «Що таке Європейський Союз: знайомимось та обговорюємо», багато цікавого дізналися про країни, які входять до Європейської Спільноти.
   Для них була проведена вікторина «Що ми знаємо про Європейський Союз?»  та розвиваюча тематично-розважальна гра.  
   Далі учні помандрували залами центральної книгозбірні, заглянули до абонементу обслуговування молоді та дорослих користувачів.
   У відділі вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет  учасники заходу «пірнули» в електронну інформаційну зону Пункту Європейської Інформації.
   Бібліотекар Інтернет – центру познайомила їх зі списками сайтів  «Європейський простір» та «Навчайся в Європі».
   Юні дізналися, що 2 червня – теж святковий день.  Другого червня  багато різних свят, це день здорового харчування, свято падаючих шаф, фестиваль ананаса, день випуску паперових змій і літачків.
    В зв’язку з цим святом бібліотекар запропонувала дітям  виготовити паперові літачки та запустити їх у повітря…
  А ще другого червня  День республіки Італія,  учням була представлена цікава різностороння інформація про цю країну, яка є однією з 28 країн Європейського Союзу.
   Залишаючи книгозбірню учні щиро дякували за цікавий та змістовний захід.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *