75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

24 жовтня 2016 р.

Легендарні кіборги

             Новокиївки  славні  сини !
Сьогодні непрості часи переживає наша країна. Великою ціною – ціною життя своїх українських військових, добровольців та волонтерів відстоює Україна свободу і територіальну цілісність своєї держави.
Тому особливо важливим є виховання у дітей та молоді  почуття патріотизму, формування високої громадянської свідомості та позиції, честі і гідності.
Патріотичне виховання своїх користувачів та відвідувачів масових заходів – є пріоритетним в діяльності книгозбірень Каланчацької централізованої бібліотечної системи.   
Бібліотеки активно проводять пошукову роботу, зустрічаються з учасниками антитерористичної операції, їхніми побратимами, рідними, друзями та близькими, по крихті  збирають, накопичують, систематизують, обробляють  та просувають інформацію, спогади, факти, фотографії й поповнюють папки-досьє, папки-накопичувачі цікавими матеріалами про легендарних кіборгів кожного населеного пункту нашого району.
 Жителі району, майбутні покоління повинні знати про своїх Героїв, пам’ятати тих, хто віддав найдорожче – своє життя, захищаючи свою землю від ворогів та про славних синів, які повернулися живими, але зраненими душею, а дехто й тілом.
Увесь світ нехай знає про наших Героїв світла!
 Село Новокиївка у нашому Каланчацькому районі…    
 Івшин Олександр  Андрійович…
Олександр Івшин народився 19 серпня 1992року в селі Новокиївка нашого району. Тут пройшли його дитячі та юнацькі роки.
   З 1999 по 2010 рік навчався у Новокиївській загально - освітній школі I-ІІІ ступенів, здобув повну середню освіту. Працював у рідному селі. Поки що неодружений.
   14 липня 2015 року був мобілізований до лав Української армії та направлений в зону АТО – захищати мир та спокій жителів сходу нашої країни. При виконанні свого військового обов’язку неодноразово проявляв мужність та героїзм, на його рахунку багато героїчних вчинків. Багато разів рятував своїх побратимів. Про втрату друзів, про смерть, яка крокує поруч, знає не з книжок чи кінофільмів, а бачив на власні очі…
    Нагороджений медаллю „За життя на смерть”.
    Олександр Івшин й сьогодні знаходиться в зоні антитерористичної операції, служить розвідником в Донецькій області.
    Має статус учасника АТО.
     Жуковський  Володимир Григорович…
    Народився Володимир Жуковський 5 липня 1973 року в селі  Новокиївка Каланчацького району. В Новокиївці пройшло його дитинство та юність. В 1990 році успішно закінчив Новокиївську загально - освітню школу I-ІІІ ступенів. Отримав повну середню освіту. Залишився працювати в рідному селі.
    У 1991році був призваний на строкову службу. В армії здобув спеціальність електрика. Демобілізувався Володимир Жуковський у1993 році. Повернувся в рідне село, до родини, до роботи…
    Але розпочалися військові дії на сході нашої країни. 2014 рік… Патріотично налаштований, Володимир Жуковський, отримавши повістку з гордістю покинув домівку й поїхав захищати мир, свободу та територіальну цілісність своєї держави.
   Зразу ж був направлений у місто Маріуполь Луганської області. З третього січня  2015 року перебував  у „Секторі М”, а з 12 квітня по 22 вересня 2015 року перебував у „Секторі Д”.
   Володимир Жуковський брав участь в проведенні антитерористичної операції  й в м. Попасна Донецької області.
   Підчас служби неодноразово проявляв мужність та героїзм, бойові дії, небезпека, втрата побратимів, важкі воєнні будні здружили бійців… Спогади ятрять душу кіборга …
Володимир Жуковський перебував в зоні АТО до 25 вересня 2015 року.
   Демобілізований.  Повернувся  в рідне село з важким тягарем на серці, адже антитерористичні дії продовжуються, гинуть побратими… 
  Нагороджений медаллю  „Учасник  АТО”
  Грабовський  Іван  Юрійович…
Іван Грабовський народився 4 вересня 1992 року в с. Новокиївка.
 В 2010 році з успіхом закінчив Новокиївську загально - освітню школу I-ІІІ ступенів, отримав повну середню освіту.  
  У 2012 році Іван Грабовський був призваний до лав Української армії, проходив службу  в м.Запоріжжя. Служив у внутрішніх військах. У  2013 році був звільнений в запас.
   Не пройшло й року, як 19 серпня 2014 року був знов мобілізований до Збройних Сил України для участі в антитерористичній операції на сході нашої країни.  Служив поблизу сіл Широкіно та Гранітне. Був у самому пеклі війни. Часто приходилося бути на відстані волосинки від куль та снарядів… На щастя, не судилося…
   2 серпня 2015 року Іван Грабовський був демобілізований та повернувся додому, де його з великим нетерпінням чекали рідні, друзі та односельці.
   Звичайно ж, має статус учасника АТО.  Нагороджений медаллю „Учасник АТО”
   Лимаренко Сергій Миколайович…
   Народився Сергій Лимаренко 5 червня 1971 року в смт. Брилівка Цюрупинського району (тепер Олешківський район)  нашої Херсонської області.
   Закінчив Брилівську загально - освітню школу. Після закінчення школи здобув спеціальність електрика.
   З  1989 по 1991 рік проходив строкову службу у Збройних Силах України. Повернувся, працював у рідному селищі електриком.
   Волею долі у 2003 році переїхав на постійне місце проживання в село Новокиївку Каланчацького району.
   Сергій Лимаренко одружений, має двох дітей, гарну люблячу дружину.
   Але події антитерористичної операції на сході нашої країни внесли корективи в життя багатьох родин. Не обминули вони й родину Сергія Лимаренка.19 лютого 2015 року він був мобілізований до лав Української армії. Службу розпочав з учбової частини в м.Миколаєві.   
   З  20 лютого 2015 року за контрактом проходить службу у місті Волноваха у 72-й розвідницькій бригаді.
   Сергій Лимаренко має почесний статус учасника АТО.
   Хмель В¢ячеслав Юрійович…
   В’ячеслав Хмель народився 7 травня 1996 року в селі Новокиївка Каланчацького району. В селі пройшли його дитячі та юнацькі роки, які він згадує з великою теплотою.
   З 2002 по 2013 рік навчався у Новокиївській загально – освітній школі I-ІІІ ступенів, де й отримав повну середню освіту.  
   В’ячеславу Хмелю з дитинства подобалася військова служба, тож по закінченню школи 8 місяців –  з 16 вересня 2013 року прослужив у селі Чорнобаївка за контрактом.
   В травні 2014 року В’ячеслава Хмеля було переведено в м. Артемівськ  Донецької області, а з листопада 2015 року знаходиться в Авдіївці.
  Ця назва села багато про що нам говорить…
  В’ячеслав Хмель – мужній воїн, справжній Герой світла ! Він є прикладом  для наслідування. На його рахунку багато героїчних вчинків. Під пулями та снарядами, рятуючи друзів, він не думав про себе, спасав побратимів, не рахуючись ні з чим.
  Звичайно ж, В’ячеслав Хмель має статус учасника АТО.
  За проявлені героїзм та мужність нагороджений  медаллю  „Учасник АТО”,  знаком народної пошани „За поранення”, урядовими відзнаками „За службу Державі”,  „За взірцевість у  військовій службі  ІІІ ступеня”.
    В’ячеслав Хмель –символ мужності та героїзму, він – наша гордість !                                                                                   Пуряєв  Володимир Олександрович…
    Народився  Володимир Пуряєв 10 липня 1989 року в с. Новокиївка.
    У 1996 році пішов у 1 клас Новокиївської загально – освітній школі I-ІІІ ступенів,  в 2007 році успішно закінчив навчання.
  На строкову службу до збройних сил України був призваний у 2009 році. Служив у м. Чернігів в батальйоні  „Десна” у танкових військах старшим водієм-механіком.  В 2010 році звільнився в запас.
  Після служби в армії навчався у Чаплинському професійно-технічному училищі, здобув спеціальність «Електрик».
   Володимир Пуряєв після навчання повернувся в рідне село, працював за спеціальністю.
   Події на сході не залишили його байдужими. 14 серпня 2014 року Володимир Пуряєв був мобілізований до Збройних Сил України. З гордістю він поїхав захищати нашу землю від окупантів.
   Служив у Луганській області та у м. Донецьк  старшим водієм-механіком БТРу. Вірою й правдою він прослужив  в зоні АТО більше року. На власні очі бачив страхіття неоголошеної війни, кров, смерті ні в чому не винних людей…
    А ще наш Герой світла Володимир Пуряєв має творче  захоплення він пише і сам виконує свої  пісні. Одного разу на фронті  осколками  розбило  його гітару.  І  нову  гітару  йому подарувала  співачка Анастасія Приходько, яка на той час давала концерти  у зоні АТО.   Послухаймо пісню Володимира Пуряєєва  «Не сумуй !»,  за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=srru9cQ7Eqk  
  У кінці вересня 2015 року демобілізувався.  Сміливий, мужній солдат Володимир Пуряєв не зміг спокійно жити й працювати, коли на сході нашої країни за мир і нашу свободу гинуть люди  й 20 лютого 2016 року знов пішов у Збройні Сили України, тепер за контрактом.
  Володимир Пуряєв служить у „Секторі М” (м.Маріуполь).
  За проявлені мужність та героїзм  підчас виконання військового обов’язку нагороджений медаллю „Учасник АТО” та медаллю „За оборону Маріуполя”.
    Красновський Олександр Сергійович…
    Народився  Олександр Красновський 31 липня 1987 року в с. Новокиївка Каланчацького району Херсонської області.
    З 1995 – по 2004 рік навчався у Новокиївській ЗОШ  І – ІІІ ступенів. Закінчив  лише 9 класів та у 2004 році вступив до  Херсонського професійно – технічного училища № 2. У 2005 році закінчив навчання та здобув спеціальність зварника. 
    Повернувся  у Новокиївку, влаштувався на роботу…
    Події на сході нашої країни зачепили за живе, не міг Олександр Красновський дочекатися повістки …
     Нарешті, 14 лютого 2015 року був мобілізований до лав Української армії. Довелося служити у 72-й окремій механізованій штурмовій бригаді, на першій лінії оборони.
    Учасник бойових дій… Сміливість, мужність, героїзм – саме ці якості притаманні нашому Героєві світла з Новокиївки ! Що тільки не бачив, що тільки не пережив наш славний воїн…
    За свої героїчні вчинки Олександр Красновський нагороджений медаллю „Ветеран війни”.
    Демобілізований 29 квітня 2016 року, повернувся в рідне село. В Новокиївці на нього з нетерпінням  й великим хвилюванням чекала родина, друзі та сусіди.
Вклоняємось доземно українському солдату !

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *