75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

4 серпня 2016 р.

Дружба немає меж !


         Дружба - єднання,  дружба - двигун толерантності,  дружба немає меж !
«В світі немає нічого кращого і приємнішого за дружбу;
виключити з життя дружбу - все одно що позбавити
світ сонячного світла
».
Цицерон
      Днями, ми - бібліотекарі, наші активні читачі, відвідувачі книгозбірні радо відзначили Міжнародний день дружби. Свято Дружби – одне з найголовніших свят усього людства. 
     Це свято порівняно ще зовсім молоде. Лише в 2011 році Генеральна Асамблея ООН на своїй 65 сесії прийняла резолюцію про його  святкування. В цьому документі наголошується: «Дружба між народами, державами, культурами і окремими особами може надихнути на зусилля із забезпечення миру і дає можливість побудувати мости між суспільствами, які шанують культурну різноманітність». В бібліотеках, інших закладах культури багатьох країн світу щорічно проводяться заходи, присвячені  просуванню дружби.  Каланчацька центральна районна книгозбірня не залишилася осторонь  й влаштувала святковий день дружби «Я люблю своїх друзів», оформила цікаву виставку – інформацію «Друзі – це квіти в саду життя».В літературно – мистецькому залі відбулася  презентація виставки.  Підчас проведення презентації було наголошено, що Міжнародний день дружби, заснований ООН, - не єдине свято подібного роду 9 червня ми відзначали Міжнародний день друзів. Цей день також пройшов цікаво та запам’ятається нашим відвідувачам.
   День дружби підготували керівник читацького об´єднання любителів та шанувальників літературного слова "Дивослово" Ірина Добровольська та бібліотекарі відділу обслуговування Олена Гриценко і Наталя Яковлєва.
   При проведенні свята працівники бібліотеки наголошували, що День Дружби покликаний зміцнити дружбу між народами світу, показати, що люди, їхні погляди, переконання, культури хоч і дуже різні, проте рівні між собою та заслуговують поваги. Дружба є найважливішим елементом як взаєморозуміння, так і гарних, добросусідських відносин. Дивлячись телепередачі, читаючи книжки, подорожуючи, або ж просто переглядаючи сайти всесвітньої мережі  інтернет, ми знайомимося з цікавими традиціями, звичаями та досягненнями різних країн та народів світу. Терпимість та толерантність  до інших людей, націй та народностей, прагнення до пізнання різноманітних культур сприяють збереженню миру на Землі, що так важливо, особливо сьогодні,  для щасливого майбутнього нашої планети.
   Життя стверджує, що дружба дійсно не має меж. Ці унікальні людські взаємини виступають справжнім двигуном толерантності, зміцнення життєствердних ідей, обміну культурних традицій і досягнень в ім’я миру та розвитку. У цей День ми приєдналися до привітань на адресу всіх наших друзів!
   Бажаємо всім радості і міцної дружби!
   З Міжнародним днем дружби всіх Вас !



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *