75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

1 червня 2016 р.

Діти – ангелята, діти - квіти нашої землі !


    Щороку, першого червня, у перший день літа у світі відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне, світле, неповторне  свято радості та одвічної надії, одне з найстаріших міжнародних свят.
   Діти – ангели,  цвіт нашої землі, наше майбутнє !
Діти  - наш найдорожчій скарб, наша безмежна радість та щастя.
   Саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх  найзаповітніших мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та щасливими, прославляли свої родини і рідний край.


  Міжнародний день захисту дітей – особливе свято. Діти — це безмежна щирість та відвертість, сонячні посмішки та приємні клопоти. Діти — наш найцінніший скарб, наше сьогодення та майбутнє. Для дорослих – головне, щоб  усмішка освітлювала їхні обличчя, щоб дитячі оченята сяяли від щастя й добра і радість у серці буяла – цвіла! 
    Водночас це свято і дорослих - усіх тих, хто завжди поряд з дітьми, хто допомагає їм зростати, навчатися, пізнавати світ.
   Усміхнені, веселі, щасливі  личка дітей, палаючі захватом очі, довірливі обійми маленьких ручок –  це головне, це те, задля чого ми живемо.     Робити усе можливе, аби життя дітей було щасливим і безхмарним, всебічно підтримувати обдарованих, заохочувати здібних, вселяли сили й впевненість в собі, розвивати особистість – святий обов'язок кожного з нас. Й кожний бажає нашим маленьким громадянам щасливого, безхмарного  дитинства, розуміння з боку батьків, вчителів, вихователів, всіх оточуючих та нескінчених сяючих посмішок !
Міжнародний День захисту дітей – це не тільки веселе свято для самих дітей    та дорослих, це і нагадування суспільству про необхідність захищати та відстоювати права малечі, щоб усі наші діти росли здоровими, щасливими, добре вчилися, займалися спортом та улюбленою справою і в майбутньому стали особистостями, добрими, щирими людьми, хорошими батьками і громадянами своєї рідної країни. А дорослі огортають їх затишком і теплом, щирою ніжністю, батьківською турботою і великою та святою материнською любов’ю,  прикладають усі зусилля виростити Людину, Громадянина своєї рідної землі.
   В цей день  в книгозбірнях бібліотечної системи пройшли святкові дійства, цікаві пізнавальні та конкурсі заходи, літературні та тематичні подорожі…
  По закінченню  великого свята на площі біля районного палацу культури, присвяченого Міжнародному Дню захисту дітей, поласувавши морозивом, багато малюків розбрелися гостинними залами центральної районної книгозбірні… Тут на них чекали бібліотекарі, сюрпризи, цікаві заходи…
   В літературно – мистецькій залі  для юних відвідувачів проведена Година – Чарівниця «Барвінкове літо» та  конкурс – гра казок «Чарівний ліхтарик».
   Для юних книголюбів  Новопавлівської  сільської бібліотеки – філії відбулася театралізована вистава  «Ми маленькі діти на Землі великій».
  Літературна година «Книга для дитини, як сонце для життя» проведена в Новокиївській сільській книгозбірні.
   Бібліотекар Макарівської філії зацікавила юних до виготовлення поробок. Майстерних цікавинок виявилося багато, тому діти разом бібліотекарем влаштували виставку дитячих поробок «Прекрасне своїми руками». Виставка протягом місяця милуватиме око всіх відвідувачів книгозбірні – дорослих, підлітків та дітей.
  А учасники читацького об’єднання – ізостудії  «Палітра» Хорлівської сільської бібліотеки до Міжнародного Дня захисту дітей підготували малюнки та оформили виставку «Світ очима дітей».
  «Моє барвінкове літо» - під такою назвою оформлено мистецький колаж в Привільській сільській книгозбірні талановитими рученятами юних користувачів під керівництвом сільського бібліотекаря.
  Дитинство це чудова пора сподівань та здійснення мрій. Нехай дитинство наших дітей буде обов’язково щасливим, здійсняться всі мрії та сподівання !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *