75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

31 травня 2016 р.

Книжкова веселка в Каланчацькій бібліотеці


    Каланчацькі дітлахи розпочинають літні канікули в центральній районній бібліотеці. 
     Сьогодні,  30 травня  в Каланчацькій центральній районній бібліотеці стартувала  щорічна культурно-інформаційна та розвиваюча,  дуже цікава та захоплююча дитяча програма "Книжкова веселка в Каланчацькій бібліотеці».                                               
Програма літніх інформаційних розважалок  включає в собі різноманітні захоплюючі заходи, це  зустрічі з цікавими книжками, літературні ігри та конкурси, вікторини та змагання, перегляд улюблених мультиків та відеофільмів, незвичні квести та відео - мандрівки,  скап – зустрічі з однолітками та WEB – подорожі та екскурсії …
    На юних чекають особливі розважальні заходи з призами, сюрпризами, подарунками, смаколиками. У нас  пізнавально,  цікаво, весело, захоплююче !   Адже, найкращій відпочинок – в бібліотеці, з книжкою, в колі друзів…
   Першими до книгозбірні  завітали  допитливі та знаттєлюбні дітлахи –
учні  1 – 4 класів  пришкільного табору «Дружба» Каланчацької загально  - освітньої школи 1 ступеня № 3 разом зі своїми вихователями Оленою Валеріївною Діденко та Тетяною Василівною Швець.
  Дітей радо зустріли в літературно – мистецькій залі  веселкою  пізнавальних та розважальних заходів «Книжкова веселка в Каланчацьких книгозбірнях !», які проводилися з різними «Зупинками».
   Перша зупинка «Бібліотека – море книг …» ввела юних в простори Каланчацької бібліотеки для дорослих. Учні  «пірнули» в скарбницю знань, її багатства, можливості, цікавинки за допомогою вікторини та  літературної гри.  В ході гри дітям нагадали правила поводження з книжками. Малеча навипередки розповідали про їхнє ставлення до книжок та пригадали прислів’я та приказки, як люди цінують книгу. Дітям дуже сподобався аукціон загадок «Казковий герой» -  вони залюбки відгадували  ім’я казкових героїв. 

   Наступна гра – чарівниця  мала назву «Додай ім’я казкового героя». Юні успішно впоралися з повними іменами героїв, навіть, цікаво фантазували.
   Літературна гра «Виправ помилки!» викликала неабияке захоплення у дітлахів, адже до бібліотеки в гості прийшла  «Чаклунка – Безграмотність» й навмисне переплутала всі назви казок. Дітям прийшлося розплутувати назви казок, виправляти помилки, а це, виявилося,  дуже цікаво !
      Великого задоволення отримали юні відвідувачі книгозбірні й від Бліц – конкурсу. Діти  не тільки вірно відповідали на хитромудрі запитання бібліотекаря, а й сміливо фантазували, вигадували, пропонували свій варіант.

   Далі на юних чекала  гра – фантазія  «Представ  тваринку !»  Яких тільки тварин без жодних підказок не представляли дітки, а їхні однолітки не завжди могли відгадати, що то за тваринка – дитячим фантазуванням не було меж. А  гучний та веселий сміх дітей розносився  всією бібліотекою.

   Відео – мандрівка  до Хатинки пізнавально – розважальних мультиків «Як з’явилася собака», «Про царівну Замарашку» та «Про кота з вулиці Левякіна» особливо зацікавила юних…
    А далі юні помандрували всіма відділами бібліотеки – відвідали сектори мистецтв та краєзнавства, пункт європейської інформації, абонементи  видачі  книг для дорослих та юнацтва, відділ комплектування, обробки, обліку та інвентаризації книжкового фонду бібліотек  системи, відділ вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет.
  Зупинку – привал зробили під назвою «Абонемент».  На абонементі діти познайомилися з  послугами, які надає цей відділ бібліотеки, їм показали книжковий фонд – величезні полиці з книжками, яких дуже багато – не осягнути оком, роз’яснили, що таке каталоги, познайомилися з бібліотекарями.
    Третя зупинка – історична, учні  відвідали музейну експозицію розвитку бібліотечної справи в районі, яка має більше ніж вікову історію…
    Зупинку назвали  «Наша історія».  Учні прослухали коротеньку розповідь про створення першої бібліотеки на Каланчацькій землі, її становлення, розвиток бібліотечної справи, успіхи, досягнення…
  Технічні засоби минулого століття: ротатор, нумератор книжок, друкарська машинка, програвач з платівками,  особливо зацікавили учнів. Вони довго роздивлялися рахівницю, гасову лампу, чорнильницю, ручку з пером… Їм цікаво було доторкнутися до таких незвичайних речей, яких ніколи не бачили.
   Як звичайна книжка стає «бібліотечною», з своїм номером, кишенькою для книжкового формуляру, листочком для терміну повернення книжки до бібліотеки, як сама книжка стала в книгозбірні на облік, де всі книжки «прописані» – діти дізналися у відділі комплектування, обробки, обліку та інвентаризації книжкового фонду. 

  У відділі вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет  відбулася наступна  зупинка «Інтернет – центр».  До інтернет – центру завітали «М’ячик  знайомств», «WEB-павутинка» та «Смайлик – розважай лик». 


  В інтернет – центрі відбулося цікаве та незвичне знайомство  дітей з працівниками за допомогою м’ячика. Юні відвідувачі зіграли з бібліотекарем в цікаву гру «Павутинка», яка дуже захопила юних.
  Для більш детального знайомства з  можливостями Інтернету дітей запросили до WEB – подорожі «Наші улюблені дитячі сайти». WEB- подорож викликала неабиякий інтерес . Юні й гадки не мали, що існують такі цікаві дитячі сайти …
  Подорож до бібліотеки завершилася  невеличким Флеш – Мобом – діти відтворювали рухи, які їм запропонував «Веселий Смайлик».

  Діти разом з вихователями щиро дякували за цікавий захід  «Книжкова веселка в Каланчацькій бібліотеці» й пообіцяли приходити знов й знов …


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *