75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

17 травня 2016 р.

Все про Європу – й не тільки в бібліотеці !


   В Каланчацькій центральній районній бібліотеці активно функціонує Пункт Європейської інформації за проектом Української бібліотечної асоціації  «Все про Європу: читай,  слухай,  дізнавайся  в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу по програмі «Еразмус +»… 
    Великою увагою відвідувачів користуються всі інформаційні зони, в яких змістовно представлені історія створення, розвитку  та сучасність Європейського Союзу, реалії і перспективи Європейського Союзу та України, шляхи євроінтеграції нашої країни.
  Друкованій продукції:  буклетам,  закладкам,  рекомендаційним  спискам  літератури, пам’яткам, порадам та WEB – ресурсам – спискам сайтів про Європейський Союз, його інституції, країни Європи, Посольства країн Європейської Спільноти в Україні, навчання в країнах Європейського Союзу – приділяється особлива увага юнаків та дівчат – жителів нашої громади.
   А днями бібліотека одержала від Української бібліотечної асоціації посилку з інформаційними матеріалами  -  прапорцями, плакатами та листівками.
    Це дуже приємна та необхідна інформація, просто чудова  знахідка. Методичні матеріали дуже знадобляться в проведенні Дня Європи, який ми зараз готуємо всією бібліотекою.
 А одержавши посилку з друкованими матеріалами, наші бібліотекарі відділу обслуговування влаштували "Похід в люди" - "Пункт Європейської інформації йде в люди".
    Наші фахівці зазирнули  в крамниці, на автобусну станцію, пройшлися парковою зоною, центральною алеєю, площею біля районного палацу культури…

  Бібліотекарі запропонували перехожим переглянути  плакати та листівки водіям, велосипедистам…
   На цікаву друковану продукцію про інформацію про Європейський Союз, подорожі країнами Європи, пошук друзів, навчання за кордом звернули увагу  в цей день біля 200 пересічних  жителів району та гостей нашого селища.  Й кожного бібліотекарі особисто запросили  в центральну районну бібліотеку до Пункту Європейської інформації.
  Наступного й послідуючих днів  багато з запрошених відвідали бібліотеку, ознайомилися з інформаційною базою  Пункту, а молодь, скориставшись рекомендаційними списками сайтів, переглянула умови вступу до університетів в країнах Європи та щиро дякували працівникам бібліотеки та надані можливості.
    Пункт Європейської інформації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в Каланчацькій бібліотеці» активно працює, поширює інформацію, розширює свої можливості й поза  бібліотекою, вдосконалюється, готується до святкування Дня Європи...
Ласкаво просимо до нашого Пункту Європейської Інформації !

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *