75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

17 травня 2016 р.

Мама… Мамочка… Матуся …

  
    В літературно-мистецькій залі Каланчацької центральної районної бібліотеки відбулося цікаве,  зворушливе родинне свято «Пташки в гнізді до осені, діти в сім’ї до віку» для учасників читацького об’єднання «Старшокласник»,  їхніх мам та бабусь. Керівник клубу та організатор засідання  бібліотекар Ольга Качур.
      День матері – це найкраща можливість нагадати мамі,  як сильно ми любимо і цінуємо її. Це свято з кожним  новим  роком стає  все  більш  популярним, і це не дивно, оскільки мама, споконвіку, була найріднішою і найдорожчою людиною для кожного. Щороку це свято в Україні святкують у другу неділю травня.  
   Відкриваючи свято, керівник клубу наголосила, що найголовнішою та найближчою людиною для кожного є мама. Вона піклується про нас, незалежно від нашого віку, статусу, сімейного стану. Любить безумовною, щирою любов'ю.

  В цілому світі немає святішої і кращої «професії», ніж материнство.
Щастя та краса материнства в усі віки оспівувалися художниками і поетами. І невипадково – від того, наскільки шаноблива в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства.
   Незважаючи на те, що існує це свято не так давно, воно вже було схвалено і підтримано мільйонами українців. Протягом цих кількох років, День матері в Україні став чудовим приводом для того, щоб приїхати до мами, або зателефонувати   їй, та сказати «спасибі» за її самовідданість, любов та підтримку . А учасники клубу «Старшокласник»  зібралися з нагоди  двох прекрасних   свят – Дня  матері  та  Дня сім′ї.

       Святкування  Дня  матері  у бібліотечному клубі  «Старшокласник» стало вже традицією. Підготовка до свята  завжди  хвилююча,  а  проведення заходів  відбувається  з душевним  трепетом, адже не часто мами чують від нас, дітей, слова вдячності і любові.  А  «Старшокласники»  Юліана Мельник,  Альона  Плюсніна,  Марина Анділахай,  Марк  Скібінський,  Яна Свищ,  Максим Пестушко та Анастасія Кузьменко   дякували своїм  матусям і вітали  їх  з великою  щирістю і хвилюванням.
       Дівчата та юнаки підготували  для перегляду зворушливі  відеофільми-притчі  про щасливу сім′ю,  про маму – янгола-охоронця,  про дитячу «вдячність», про нерозривність  зв′язку між мамою і дитиною.  В нашій  державі  мамам прийнято  дарувати  квіти  і цукерки,  але все ж кращий  з усіх подарунків – це  подарунок,   зроблений   своїми  руками, підготовлений  своєю  працею, своїм  натхненням.   Також,  це відмінна  можливість провести  день у сімейному  колі: щось приготувати,  відправитися  на  пікнік або зіграти в різні спортивні ігри.  Наші  «Старшокласники»  говорили  своїм  мамам  прекрасні  слова  привітань,  пригощали  їх  солодощами,  дарували  їм  квіти та провели  разом наприкінці  заходу  невеличку фотосесію.  
  А ще керівник читацького об´єднання наголосила, що щасливі діти ростуть в дружній сім’ї і під опікою щасливої матері. Жінка споконвіку вважалася берегинею домашнього вогнища та сімейного затишку. Для українців образ Матері триєдиний. Любов до рідної неньки переросла у глибоку пошану до Матері Божої, яка завжди була покровителькою українців, та невгасиму палку любов, що втілювалася у вічній боротьбі, до Матері-Батьківщини.
   Щастя та краса материнства в усі віки оспівувалися художниками і поетами. І невипадково – від того, наскільки шаноблива в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. 
  Старшокласники вітали своїх матерів та бажали від усієї душі своїм найдорожчим людям - маиусям, берегиням роду міцного здоров"я, добра, довголіття, щоб серця матерів зігрівало сонячне тепло та тепло дитячих сердець, а віра, надія і любов завжди супроводжували, миру і злагоди в кожній родині!
    Будьте сильними, аби витримати всі негаразди та вберегти затишок сімейного вогнища. Ваші ласка, доброта й терпіння бережуть українську націю.

   Керівник клубу старшокласників завершила захід чудовими словами: "Дорогі  матері!  Нехай  множиться  достаток у  Ваших домівках,  нехай  ваші  діти  і онуки  звеселяють  ваші душі  та  множать  надію на краще  завтра  нашої  долі;   помагай  Вам, Боже,  поставити їх  твердо на  ноги  та  засіяти  їхні  душі  зерном  Правди  і  Науки.
    Щастя,  здоров’я  всім  Вам, дорогі  Матері!"   

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *