75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

22 квітня 2016 р.

Пункт Європейської Інформації – запрошує відвідувачів !


Каланчацька бібліотека  -  пункт Європейської  інтеграції !
  В нашій центральній  районній бібліотеці відкрито Пункт Європейської  Інформації  за проектом Української бібліотечної асоціації  «Все про Європу: читай,  слухай,  дізнавайся  в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу по програмі «Еразмус +». 
   Автор проекту  та координатор впровадження директор Каланчацької централізованої бібліотечної системи Надія Федкевич.
   Відкриття Пункту Європейської Інформації перетворилося в справжнє високо патріотичне  свято.
 Готуючись до відкриття, працівники бібліотеки створити інформаційні зони в літературно – мистецькій залі та відділі вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет.  
  Інформаційна база Пункту Європейської Інформації складається з підрозділів «Європейський Союз:  історія розвитку та сучасність» та «Україна – Європейський Союз: реалії та перспективи» та представлена книжковим фондом європейської тематики,  друкованою продукцією:  буклети, закладки, рекомендаційні  списки літератури, пам’ятки, поради та WEB – ресурсами – списки сайтів про Європейський Союз, його історію та сучасність, його інституції, країни Європи, Посольства країн Європейської Спільноти в Україні, навчання в країнах Європейського Союзу та сайти керівних органів України, які опікуються питання європейської інтеграції.

   Інформаційні матеріали розміщені на виставках, стендах, полицях, журнальних столиках.
     Інформаційна зона прикрашена символікою України та Європейського Союзу, гарно доповнюють на надають святковий настрій патріотичні кульки та стрічки.
  Наші відвідувачі в захваті від чудового перетворення зали на патріотично – європейський майданчик, який привертає увагу, приємно приваблює, закликає до діалогу, ділового спілкування, обговорення, настроює на змістовну бесіду.  
   Крім того в центрі селища на площі біля районного палацу культури розміщено стенд, який  привертає увагу перехожих та запрошує жителів громади відвідати Пункт Європейської інформації в нашій центральній районній книгозбірні. 

  На урочисту подію в житті  Каланчацької громади до нашої літературно – мистецькій зали зійшлися активісти книгозбірні, представники владних структур – Ольга Василівна Шендрик – заступник голови Каланчацької районної державної адміністрації, Ірина Михайлівна Лапенко  – начальник відділу культури  та туризму Каланчацької  районної державної адміністрації,  Світлана Іванівна Харченко – секретар Каланчацької селищної ради,  наші партнери по співпраці з Каланчацького  районного  відділу кримінально – виконавчої інспекції  УДПтСУ в Херсонській області, вчителі, учасники наших читацьких клубів за інтересами «Дивослово», «Старшокласник», «Спілкуймось!»… 
  Відкриття Пункту Європейської Інформації вступним словом розпочала бібліотекар Ірина Добровольська. Ірина Петрівна розповіла про перемогу Каланчацької центральної районної бібліотеки у Всеукраїнському конкурсі, який відкрив простір для створення Пункту Європейської Інформації та надала слово координатору впровадження проекту, директору бібліотеки   Надії Федкевич.
    Щоб детальніше та доступніше, цікавіше та змістовніше донести до учасників відкриття сутність Пункту, інформацію, цифри, факти про Європейський Союз, країни Європейської Спільноти, можливості та послуги новоствореного Пункту ЄІ, Надія Василівна підготувала дві презентації «Пункт Європейської Інформації в Каланчацькій бібліотеці: Читай! Слухай! Дізнавайся » та «Європейський Союз: сутність та інституції». Вона детально та вичерпно висвітлила тему, продемонструвала присутнім першу електронну книжку, яка тепер є до послуг користувачів бібліотеки завдяки участі в програмі «Єразмус +» за підтримки Української Бібліотечної Асоціації та Європейського Союзу.  

   Надія Василівна довела до відома присутніх, що програма діяльності Пункту ЄІ розрахована на три роки: 2016 – 2018 та ознайомила з комплексом заходів по його впровадженню. Вона детально зупинилася на проведенні Днів Європи та послугах Пукнту ЄІ.
  Зі змістом інформаційної зони – книжковим фондом, виставками, переглядами, стендовими матеріалами ознайомила присутніх завідуюча відділом обслуговування центральної районної бібліотеки Олена Гриценко. Вона цікаво представила окремі видання, особливо зацікавили учасників заходу книжки, подаровані українською бібліотечною асоціацією. 
  Бібліотекарі інтернет – центру Ольга Гавран та Наталя Хребір представили учасникам заходу  цікаві інформаційні матеріали –  рекомендаційні списки сайтів, буклети, книжкові закладки в паперовому варіанті та деякі  подарили бажаючим гостям свята.
  Ольга Гавран змістовно представила WEB - інформацію за допомогою слайдової презентації «Все про Європу  – у всесвітній мережі інтернет».  Учасники свята зразу ж завітали до відділу вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет…  Й не були разочаровані. На них чекали приємні несподіванки – всесвітня мережа інтернет з адресами необхідних сайтів, цікаві несподіванки, слушні рекомендації, змістовні консультації…   
   Учасники свята зразу ж завітали до відділу вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет…  Й не були розчаровані. На них чекали приємні несподіванки – всесвітня мережа інтернет з адресами необхідних сайтів, цікаві несподіванки, слушні рекомендації, змістовні консультації…
  Відвідувачі ще довго мандрували всесвітньою мережою в пошуках інформації про Європейський Союз, їх цікавили загальні риси, окремі деталі деяких країн Європейської спільноти, а молодь цікавилася можливостями навчання за кордоном, адреси вищих навчальних закладів, можливості та умови вступу…  
   Завершилося свято відеофільмом «Десять цікавинок про країни Європи», який з великим задоволенням переглянули учасники презентаційного заходу.
   Пункт Пункт Європейської  Інформації  за проектом Української бібліотечної асоціації  «Все про Європу: читай,  слухай,  дізнавайся  в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Української бібліоотечноїАсоціації та Європейського Союзу по програмі «Еразмус +»  - відкрито !
   Бібліотека чекає на відвідувачів !
Ласкаво просимо у Пункт Європейської Інформації !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *