75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

25 квітня 2016 р.

В Горьківській сільській книгозбірні - День Екології !


     В Горьківській філії  – Екологічний День !
     Популяризації  літератури з екології та екологічних знань, охороні навколишнього середовища приділяється велика увага в бібліотеках Каланчацької централізованої бібліотечної системи. В книгозбірнях району постійно проводяться й Дні Екології й відзначаються вони по-різному…
   В Горьківській сільській бібліотеці – філії ЕКО – День розпочався у стінах книгозбірні. Юні читачі зразу познайомилися з книжками про невичерпне джерело краси, натхнення, радості, подиву, здоров’я –  нашу Матінку – Природу, її примхи, таємниці, загадки та нагороди. Бібліотекар  філії Юлія Демченко провела інформаційну Годину «З любов’ю до Природи».
   Юні користувачі з захопленням слухали розповідь бібліотекаря про те, що природа робить людей добрішими, вони піклуються про неї, охороняють, а природа обов’язково щедро віддячує своїм помічникам та піклувальникам. Юлія Олександрівна зауважила, що природу треба берегти, вивчати, знати й любити.
  Діти разом з бібліотекарем дійшли висновку, що слово «природа» насамперед пов’язане з пейзажами рідного села,  району… Саме рідні краєвиди закарбовуються в пам’яті дітей та підлітків на все життя.
  Й вирішили діти разом з бібліотекарем вийти з приміщення книгозбірні у двір та помилуватись красою природи рідного села…
  У юних книголюбів – учнів середнього та молодшого шкільного віку
виникла ідея – не тільки милуватись, а й влаштувати прибирання та озеленення  прибібліотечної  ділянки.
   За ініціативи  активних користувачів ЕКО – День перетворився в день прибирання та озеленення.
    Діти побігли додому по інвентар, принесли сапи, лопати, граблі, віники, й навіть, секатори та саджанці  дерев та кущів, насіння різних квітів  – батьки теж попіклувалися, щоб прибібліотечна  ділянка перетворилася в гарну садибу та чудовий квітник. 
     В прибиранні ділянки та озелененню взяли участь Інна Крайнюкова, учениця 7 класу, Настя Овчиннікова та Крістіна Ривенко – учениці 5 класу,  Віка Ревенко,  Давід  Даваян, Яна Гриценко – учні 2-го класу, Микита Марченко з 1-го  ласу та наймолодший помічник – дошкільник, але активний читач книгозбірні Максимко Крайнюков.
   Юні природолюби щодня навідуються до сільської книгозбірні, заглядають у квітник, чекають, коли ж підростуть їхні квіти, коли зацвітуть й чи потребують допомоги та піклування. Особливо активними є  Давід Даваян та Настя Овчиннікова.  
  А бібліотекар Юлія Демченко щиро дякує своїм помічникам – юним природолюбам та активним читачам  книгозбірні та наголошує, що лише разом  зможемо зробити довкілля чистішим, кращим, зеленішим й, навіть, квітучим, адже наше майбутнє залежить саме від нас!   

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *