75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

24 березня 2016 р.

Співпраця з кримінальною...


Про Тараса Шевченка та Лесю Українку – підобліковим  з кримінально – виконавчої  інспекції.
    В рамках співпраці  з Каланчацьким  районним  відділом кримінально – виконавчої інспекції  УДПтСУ в Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі до Каланчацької центральної районної бібліотеки щомісяця, а то й частіше,  приходять підоблікові юнаки та підлітки разом з працівниками інспекції на різноманітні масові заходи.
    Для цієї категорії відвідувачів працівники бібліотеки готують заходи інформаційно –правової тематики,  патріотичної, літературно – мистецької направленості, а також святкові програми.
    Ця робота проводиться з метою інформаційно – правової діяльності, спрямованої на профілактику  правопорушень серед осіб, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, формування їх духовної культури, сприяння всебічного розвитку, задоволенню освітніх, інформаційних потреб.
    До літературно – мистецького залу Каланчацької центральної районної бібліотеки  приходять підоблікові  разом з працівниками  Каланчацького  районного відділу кримінально – виконавчої інспекції  УДПтСУ в Херсонській області  - О.П.Скальською  та О.П.Середою. /Керівник І.М.Рябова/
   25 лютого 2016 року у день відзначення 145- річниці з Дня народження  великої поетеси, прозаїка, драматурга, критика та публіциста, громадської діячки, духовно сильної та безмежно мужньої української жінки Лариси Петрівни Косач – Лесі Українки для    підоблікових Каланчацького  районного  відділку кримінально – виконавчої інспекції  УДПтСУ в Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі була проведена літературно – інформаційна година «Леся Україна – жива легенда сучасності».  
   Юнаки переглянули книжкову виставку «Я жива! Я буду жити вічно !", на деяких книжках, представлених на виставці, вони зосередили увагу та взяли додому почитати.
    Підоблікові уважно прослухали бібліографічний огляд літератури "Леся Українка - символ незламної мужності".
    Годину поезії «І смеркає і світає» за творами Т.Г.Шевченка – пророка і генія України проведено для  підоблікових  у дні Шевченкіани. До заходу була оформлена книжкова виставка та перегляд літератури та статей з періодичних видань  «Тарас Шевченко – світоч української літератури», «Великий Кобзар – душа українського народу».   
    Їхній увазі був також представлений і бібліографічний огляд літератури «Велич Тараса Шевченка – велич України».  

     Юнаків було також ознайомлено з рекомендаційним списком літератури та сайтів у всесвітній мережі Інтернет «Шляхами великої долі». Присутні уважно слухали розповіді бібліотекарів, задавали питання,  дякували за змістовний захід.
   З метою детальнішого ознайомлення з життєвим та творчим шляхом Великого Кобзаря юнакам запропонували  переглянути також  книжково – ілюстративну виставку «Тарас Шевченко: знайомий та незнайомий».
  Заходи для підоблікових готують та проводять бібліотекарі Наталя Яковлєва та Олена Гриценко.
   Каланчацька центральна районна бібліотека щиро вдячна працівникам Каланчацького  районного  відділу кримінально – виконавчої інспекції  УДПтСУ в Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі та його керівнику Ірині Рябовій за співпрацю та координацію роботи щодо правової освіти населення та профілактиці правопорушень.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *