75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

24 листопада 2015 р.

Ігри юних патріотів

                       
  Патріотичний, цікавий, захоплюючий інтелектуальний турнір «Ігри патріотів Херсонщини!» проведено в бібліотеках Каланчацької централізованої  бібліотечної системи. Турнір складався з двох етапів, а в переддень Всесвітнього Дня Дитини і Дня гідності та свободи, відбулися фінальні змагання в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки, а також церемонія нагородження переможців.
  Обласний турнір «Ігри патріотів Херсонщини» проводився з метою сприяння патріотичному вихованню учнів, поширенню історико – краєзнавчих знань про Херсонську область, формування та розвиток краєзнавчих інформаційних потреб у дітей шкільного віку, активізації використання краєзнавчих фондів та інформаційних ресурсів бібліотек, підвищення рівня особистісного культурного розвитку, компетентності учнів, заохочення їх до систематичного читання та проводився з 20 березня по 20 листопада 2015 року.  
    Перший тур конкурсу проходив безпосередньо в сільських, селищних та шкільних бібліотеках з 20 березня по 31 серпня 2015 року за тематикою: для юних читачів 4 – 5 класів  - «У пошуках знайомих незнайомців» та « Зелене диво Херсонщини»  про тваринний та рослинний світ рідного краю, для учнів середнього шкільного віку 6 – 7 класів «Херсонські ерудит – мандри» та «Лицарі таврійського краю» - вивчали пам’ятники і пам’ятні місця та козацьку добу в історії Херсонщини, а учнів  8 – 9 класів  зацікавили «Літературним круїзом», «Етнічним калейдоскопом Херсонщини» та «Мистецькою палітрою Херсонщини».
     Охочих виявилося дуже багато, юні читачі показали неабиякі знання літератури та історії рідного краю, ерудицію, кмітливість, винахідливість.  Переможці, а це 141 учасник із районної дитячої та 12 шкільних та сільських бібліотек-філій, взяли участь в другому етапі конкурсу, який проходив з 01 по 30 вересня 2015 року  під назвою «Мій край єднає плин тисячоліть» - переможці першого етапу конкурсу у кожній категорії.  Змагання учасників проводилося в формі  краєзнавчих вікторин. Питання були дуже цікавими, надавали його учасникам широкий простір для думок, спостережень, виявлення знань літератури про рідний край, його історії, пам’яток та захоплюючих краєвидів.
    Найбільш активними учасниками та організаторами проведення в районі обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини» виявилися сільські та шкільні бібліотеки сел Новопавлівка, Новокиївська Хорли, Олександрівка, які постійно цікавилися різними краєзнавчими питаннями, новинками, висвітлювали на сторінках своїх бібліотечних блогів. Діти - учасники різних вікових категорій грали в різні інтелектуальні ігри. Зокрема категорія  учнів 4-5 класів успішно грали в «Краєзнавче лото», читачі 6 -7 класи відвідали районний краєзнавчий музей, там вони мандрували та змагалися «Краєзнавчими стежками від минулого до сьогодення», а старша вікова категорія користувачів – учні 8 - 9 класів змагалися в конкурсі інтелектуалів «Що, Де, Коли? І Як? Про наш Каланчак». Гра проходила в форматі інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?». Учасників турніру було ознайомлено з книжковою виставкою «Ігри патріотів Херсонщини», з правилами гри в різних категоріях, хоча учасники турніру дуже хвилювалися, а багато дітей з сільських бібліотек вперше побували в районній дитячій бібліотеці та районному краєзнавчому музеї, але змагалися гідно, наполегливо, з великою волею до перемоги. Учасники гри відзначили, що це дійсно була цікава інтелектуальна гра, яка дуже посприяла їм розширити світогляд, краще пізнати та полюбити рідний край, весело провести час разом з друзями та однодумцями. Компетентне журі визнало переможців, ними в наполегливій боротьбі  виявилися  Левченко Ілля – учень 5 класу з Мирненської ЗОШ, Чопій Катерина – з 6 класу,активна читачка Новопавлівської сільської бібліотеки – філія, Рижко Дмитро, учень - 9 класу Роздольненської ЗОШ. Особливо відзначено Ковальчук Катерину "Я - «Супер - читач!» з Хорлівської  сільської бібліотеки – філії Каланчацької ЦБС.
   Організатором та ідейним натхненником проведення в районі  інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини!» виступила Каланчацька районна бібліотека для дітей (завідуюча бібліотекою Світлана Красновид)
      Днями відбулися фінальні змагання переможців другого етапу обласного турніру «Ігри патріотів Херсонщини!» в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки, а також церемонія нагородження переможців. Серед кращих з кращих були й наші користувачі – юні патріоти.  Каланчацька районна бібліотека для дітей за активну участь у інтелектуальному турнірі «Ігри патріотів Херсонщини» нагороджена Подякою управління культури Херсонської обласної державної адміністрації.
     Вітаємо переможців !  Інтелектуальний турнір «Ігри патріотів Херсонщини» виявився, дійсно, дуже патріотичним заходом й в той же час, - дуже цікавим, пізнавальним та захоплюючим ! 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *