75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

10 вересня 2015 р.

Світанкові роси Галини Нігачової...

                                                    
                                                                    До Дня селища Каланчак  «Каланчак літературний»
      Каланчацька центральна районна бібліотека уклала та видрукувала новий збірник поезій нашої місцевої поетеси Галини Нігачової «Світанкові роси».

   Серед місцевих поетів, любителів та шанувальників літературного слова Галину Дмитрівну Нігачову називають: «Жінка, зіткана з любові», й дійсно, дуже влучно хтось відгукнувся про неї, саме такою її вважають всі оточуючі, й, навіть, ті, хто вперше зіткнувся з нею.
    Галина Дмитрівна – вчитель за фахом, з 1983 року, після закінчення Миколаївського педагогічного інституту ім. В.О.Сухомлинського, викладає історію та суспільствознавство у Каланчацькій ЗОШ I-III ступенів № 2. 

    Здавалось би, нічим не примітна біографія, насправді ж, хто хоча би раз зіткнувся в житті з цією милою жінкою, мав можливість поговорити з нею, побачив її чарівну посмішку, вдивився в її глибокі очі, зловив її вдумливий погляд, буде зачарований її неймовірним магнетизмом і цілісністю натури.
   Гарна, чудова жінка, талановита поетеса. Вона завжди усміхнена, випромінює любов, повагу, піклування до всіх, хто її оточує, трапляється на її шляху й, не важливо, чи то учні, колеги, друзі по перу чи просто знайомі чи малознайомі люди.
   Серйозним захопленням Галина Дмитрівна вважає вивчення історії рідного краю, дослідження культури іі традицій малої батьківщини, а літературна творчість, здається, була з нею завжди. Ще в ранньому дитинстві вона могла розповідати віршами, а  коли прийшов час писати твори, ніколи не використовувала готовий критичний матеріал, а намагалася проявити максимум творчої ініціативи, викласти свої думки, свої погляди, створити щось неповторне.
   Тісна дружба з поезією почалася у 1999 році, коли виникла необхідність писати сценарії до шкільних свят. У 2002 році Галина Дмитрівна взяла участь у районному конкурсі на кращий твір Каланчак і перемогла. Перемога принесла їй впевненість у собі, у своїх літературних пробах.
  Сьогодні у творчій скарбничці Галини Нігачової вже три друкованих збірничка, багато поезій, що з нетерпінням чекають попасти у друк. Є серед віршів і неофіційний гімн Каланчака – «Каланчацький вальс», неймовірно легкий, ліричний, він щиро, поринає в душі й залишає неповторний поетичний промінчик тепла, краси, гордості за свій край, свою землю, своїх односельчан.

   Головна героїня віршів Галини Нігачової – Жінка, з її нерозгаданою таємницею душі, в якій незгасним вогником світить священне, нездоланне полум’я любові, кохання. Її героїня – різна, то трепетна, ніжна, мрійлива, окрилена, щаслива, то збуджена, її душа кричить від туги, болю, нерозуміння…
    Вірші Галини Дмитрівни Нігачової дуже  злободенні, зворушливі, ніжні, ліричні та патріотичні, теж «зіткані з любові», беруть за душу, хвилюють серце, глибоко проникають в розум, нікого не залишають байдужими, вони ллються з глибини її доброї, глибоко патріотичної, щедрої душі безперервним струменем чаруючи, підкорюючи, надихаючи.
    Шанувальники поезій Галини Дмитрівни завжди з нетерпінням чекають її нових віршів, її публічних виступів – вони завжди цікаві, щирі, неповторні.
   Активним учасником літературного об’єднання «Дивослово» Галина Нігачова стала давно, не пропускає жодного засідання й завжди приходить з новими доробками – гарними віршами.  Вона дуже активно співпрацює з бібліотекою як класний керівник, багаторічний читач, її ім’я занесене до Книги Пошани кращих читачів Каланчацької центральної районної бібліотеки.

    На літературно – тематичному вечорі - реквіємі  «Герої не вмирають. Вони повертаються на небо», який проводився  до першої річниці революції Гідності Галина Дмитрівна зачитала свій вірш  - проникливий, хвилюючий «А ти був на Майдані ?»  Центральна районна бібліотека виготовила книжкові закладки, розмістивши на них цей вірш Галини Нігачової та вірш «Небесна сотня» Анатолія Суганяка, теж нашого місцевого поета, активного учасника клубу «Дивослово».

   Зануриться й Ви в чарівне джерело її невичерпного поетичного дарування !  Літературні скарби Галини Нігачової – чисті діаманти, заманять, зачарують… Потрапиш в полон – потонеш в поетичній красі…

    Збірнички поезій Галини Нігачової  «Ця дивна жінка, зіткана з любові» та «Світанкові ранки» разом з книжками її колег по перу – літераторів Каланчацького краю до Вашої уваги в літературно – мистецькому залі центральної районної книгозбірні, на виставці «Парад книг рідної Таврії» та на літературному блозі у всесвітній мережі інтернет «Каланчак літературний».

    Ласкаво просимо !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *