75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

3 серпня 2015 р.

Моє село – моя частинка долі…


         Днями до нашої Каланчацької центральної районної бібліотеки завітала  чудова жінка, відома на Херсонщині людина, знаний, досвідчений, високопрофесійний редактор – упорядник, письменник, краєзнавець, наша землячка Людмила Іванівна Постриган (дівоче прізвище Бугаєнко)
    Вчитель – філолог за фахом, вона довгий час працювала в рідній Гаврилівці Каланчацького району. Розумне, добре, вічне Людмила Іванівна «сіяла» й в сусідній Привільській школі та Каховському районі.
    З 1990 року Людмила Іванівна викладає українську мову та літературу Херсонським школярам. Де б не працювала, які б посади не займала, вона пронесла через десятиріччя велику любов до рідної мови, до рідного слова, до рідної землі, до свого села та його трудівників. А маючи неабиякий хист до літературознавства, сміливо почала писати, складати, упорядковувати, редагувати літературні скарби своїх друзів, знайомих, свої особисті та подавати до друку.
    Тривалий час була керівником шкільного гуртка «Літературне краєзнавство», з 2008 року – член літературного клубу «Елінг», а з 2010 – літературної вітальні та «Парусу надії». Чимало часу присвячує історико – краєзнавчим розвідкам.
    У 2009 році вийшла в світ  її перша книжка «Як же вас не любити, школо і сад …», присвячена 100-річчю з дня заснування рідного села с. Гаврилівка нашого Каланчацького району, де проживають її батьки, теж знані в районі вчителі.
   Людмила Іванівна друкувалася на сторінках газет «Зірка», «Слава праці». «Шкільний світ». Вона редактор збірки поезій «Степова перлина», автор довідника «Письменники Херсонщини», збірника біографічних даних «Приглашаем в Любоьвландию» (про батьків, рідну матусю Бугаєнко /Голуб, Надію Павлівну).
    Людмила Постриган нагороджена медаллю «За трудову доблесть»  та Почесною Грамотою Міністерства освіти України.
     Двічі дипломант літературного конкурсу імені Б.Лавриньова за літературно – навчальне видання «У життя – з казкою», двотомника літературознавчого видання «Своє і по-своєму» та книжки – літопису «На шкільному вітрильнику – океаном Знань».    
    Підчас відвідин нашої бібліотеки Людмила Іванівна подарувала користувачам книгозбірні збірнички своїх творів «Приглашаем в Любоьвландию», «На шкільному вітрильнику – океаном Знань», бібліографічний покажчик «Лауреаты и дипломанты литературной премии имени Бориса Лавринева. 2010 – 2014 гг».
    З творами Л.І.Постриган, її життєвим та творчим шляхом запрошуємо познайомитися у літературно – мистецькому залі Каланчацької центральної районної бібліотеки, на нашому літературному блозі у всесвітній мережі інтернет та на сторінках літературного Альманаху «Каланчак літературний»
    Зазирнемо у літературний світ Людмили Постриган, разом з героями творів помандруємо на шкільному вітрильнику – океаном Знань…


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *