75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

30 липня 2015 р.

І добре серце не підкориться рокам !


     Й дійсно, добре серце, наповнене любов’ю до людей, до навколишнього середовища, до книги, до бібліотеки, до життя – ніколи не підкориться рокам, скільки б їх не було.


     Учасники читацького об’єднання людей поважного віку «Спілкуймось !» Каланчацької центральної районної бібліотеки своєю життєвою позицією, способом життя, настроєністю повсякчас підтверджують цей гарний вислів.
    А чергове засідання клубу «Спілкуймось !» й мало таку життєво радісну, оптимістичну  назву «І добре серце не підкориться рокам !», а зустрілися одноклубники з особливої нагоди – відзначити День народження своїх друзів.

   Керівник читацького об’єднання та організатор засідання Тетяна Петруненко звернулась до присутніх з такими словами: «У нас радісно і тепло від усмішок, щирих поглядів та щасливих очей. Якщо я скажу, що наші іменинниці усіх зачарують своїми посмішками, своєю сердечністю, ніжністю, добротою, ви зі мною погодитесь? Кажуть в Парижі найкращі жінки, але мабуть, не зовсім так. Найкращі жінки живуть в Україні. Всі україночки – справжні перлини. Саме для таких жінок ми повинні зробити все, щоб сьогоднішнє свято було незабутнім і радісним».
     Ведучі заходу – Тетяна Петруненко та Любов Родіонова запропонували святкувати Ювілеї та  Дні народження друзів за таким порядком - приготувати святкові поздоровлення, присмачити їх сюрпризами і подарунками, додати жменьку ніжності, підігріти цю страву на великій любові, заправити її піснями, пропекти жартами й вийде прекрасний камертон доброго настрою.
     А розпочали привітання з ювілярів. Цього чудового святкового дня відзначила свій 70 - річний ювілей Тишнюк Зінаїда Юхимівна. Її щиро привітали ведучі та друзі по клубу такими словами: «Зорить чудова Ваша дата, цей світлий день – Ваш ювілей! У дім уже заходить свято з вітанням друзів і гостей. Хай незлічені будуть роки, багаті сонцем  та теплом, веселим – спів, легкими – кроки. Хай доля повниться добром!»
    З нагоди ювілейної дати прийнято Постанову ради клубу «Про вручення ювілейної медалі». Ведучі зачитують  Постанову, Положення про медаль та вручають медаль і святковий подарунок.

    65 – летний юбилей святкує наш новий член клубу «Спілкуймось !» Асланов Халил Ферманович. Одноклубники щиро та тепло прийняли його в свою дружну клубну родину. Друзі його щиросердно привітали та побажали: «Пускай упрямые морщины лицо все глубже бороздять. Что Вам морщины, что седины, когда в душе лиш 35! Задор души с годами спорит, грусть не пуская на порог, Вторая молодость приходит к тому, кто первую сберег. Желаем в жизни творческих побед, пусть с песнею любое дело спорится, что не сбылось за 65 лет, в оставшиеся до 100 пускай исполнится!»   
Відзначили своє 60 річчя дві чарівніі жінки, активістки по життю - Кишиневська Ольга Андріївна та Снігурська Діна Миколаївна.  Обидві очолюють органи самоорганізації населення на своїх територіях. А це доволі таки значний об'єм роботи. Та в цих двох приємних, чудових жіночках вистачить енергії, завзяття, мудрості у вирішенні всіляких проблем, як своїх особистих, життєвих, так і тих, що пов'язані з жителями своїх мікрорайонів. Багато теплих слів, щирих вітань пролунало на адресу цих жіночок – Ольги Андріївни та Діни Миколаївни, ведучі також вручили їм ювілейні медалі, озвучили Постанови про їх присвоєння.  
 День народження цього дня відсвяткувала активна постійна учасниця клубу - Віра Миколаївна Полох. Її привітали такими словами: «Хай все життя хлібина пахне в хаті, хай буде друзів і добра багато, хай глибшою стає душі криниця, в очах веселка радістю іскриться. Хай щастя приносять і будні і свята, хай дні лиш хороші приходять до хати. Хай будуть завжди здоров'я і сила, а доля довіку хай буде щаслива !»     
 В один день відзначили свій день народження наші одноклубниці: старійшина – Козачок Алла Миколаївна та молодший член клубу Шостак Людмила Вікторівна. Цих двох приємних жіночок ведучі від щирого серця привітали такими гарними словами – «Бажаємо вам  світанкової долі, краси річкових лілей, безмежної радості від тополі і щирості від людей.  Від квітів – ніжності, від лебедів – вірності, здоров'я від смерек і дубів. Хай доля ваша красується, усе, що мріється,  нехай збудеться». 
  Найщиріші вітання з Днем народження пролунали на адресу постійної учасниці об’єднання Кушнір Надії Юхимівні. Ведучі свята сказали: «Бажаємо Вам сонечка ясного, літа красного, світлих ранків, чистих світанків, вітерцю легенького, дощику дрібненького, веселки барвистої, води джерельної, чистої, неба безхмарного, настрою гарного. Грому не знати і наш клуб ніколи не покидати».  

Відзначила всій день народження ветеран нашого клубу, його, так би мовити, душа, людина невичерпної енергії Дем'янова Лідія Єгорівна і ми, як сказала Тетяна Дмитрівна, Вам щиро бажаємо : «З роси води на добру сотню літ, людського щастя, благ земних по вінця, здоров'я шлем міцного як граніт, щоб теплих весен сонячні промінця, будили в серці ніжні почуття. Щоб не торкалась скронь зими пороша, щоб Ви пройшли через усе життя, така як є, привітна і хороша.  Для тебе пісня, наче поклик, твоє натхнення, дум стрімкий політ, ти йдеш із нею по життєвім полі, її не зрадиш і до скону літ». Її вітали одноклубники та подруги з жіночого вокального ансамблю «Осіннє золото».  


     В цей день святкувала свій День народження й одна з нових учасників клубу.
Члени читацького об’єднання привітали з Днем народження Валентину Тимофіївну Зафігурну.  На її адресу були сказані такі теплі, щирі слова: «Нехай душа у Вас ніколи не старіє, на білій скатертині будуть хліб і сіль. Своїм теплом хай завжди сонце гріє і привітання линуть звідусіль. Хай мудрість літ не стане тягарем, нехай душі не вигасне зірниця, Хай повниться довіку день за днем здоров'я  й щастя золота криниця».   Для всіх ювілярів та іменників 
пролунали гарні, ніжні, 
романтичні, мелодійні та зворушливі пісні у виконанні наших друзів – постійних учасників читацького об’єднання – жіночих вокальних ансамблів «Южаночка» /Керівник Лідія Крайнова/ та  «Осіннє золото» /Керівник Лідія Дем’янова/. Присутні зустрічали їх гучними оплесками.  
Майже всі наші іменинниці мають онучок.  Дівчатка 
 змалечку є помічницями своїх бабусь. А в свій день народження бабусі взагалі хвилюються надзвичайно. До свята була підготовлена та представлена цікава, зворушлива та гумористична інсценівка про те, як онучка вирішила сама підготувати для рідненької бабусі смачні страви та накрити святковий стіл. А що з цього вийшло …       
Бабуся:  «Ох, ох, ох ! Що роблю ? - Лушпиння з картоплі на кухні збираю! Змиваю повидло зі стелі, зі стін. Змітаю розсипаний цукор і кмин. Ще раз із столу повишкрібаю тісто і сяду з тобою, онученько, їсти».    Внученька привітала з Днем народження всіх бабусь: «Любі бабусі присутні в цьому залі ! Бажаю вам: Нехай добро щоднини прибуває, як струмінь чистої джерельної води, хай зло далекими стежками обминає. Бажаю радості дзвінкої назавжди».   /«Бабусю - іменинницю» та «Онучечку»  –  майстерно зіграли активний член клубу Валентина Данько та учениця 5 класу Каланчацької ЗОШ I-III ступенів № 2 Аня Дятлова/   
 А потім ведуча свята – Тетяна Дмитрівна, подякувала всім за гарні вітання, пісні, жарти та запросила до святкового столу з фруктами, чаєм та смаколиками.          
 Святкували в атмосфері взаєморозуміння. доброзичливості, тепла, дружби та підтримки. Довго не розходилися по домівкам, вітали один одного, співали, жартували …
   Зі святом, з Днем народження Вас, дорогі наші відвідувачі !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *