75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

19 травня 2015 р.

Злочин, якому немає прощення !


     Політичним репресіям – НІ ! Політичні репресії - злочин,  якому немає прощення !
      День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день, відзначаємо у третю неділю травня. Цьогоріч українці вшановували пам'ять політрепресованих 17 травня та 71-й річницю  депортації кримськотатарського народу.   Бібліотеки Каланчацької централізованої бібліотечної системи  провели великий цикл патріотичних та роз’яснювальних заходів,  присвячених цим двом спорідненим тематичним датам.


     В центральній районній бібліотеці оформлено книжково - ілюстративну виставку «Політичним репресіям – НІ !» та перегляд літератури та періодики «Злочин, якому немає прощення» та постійно – діючу тематичну полицю «Запали вогник у своєму серці!».  Матеріали, документи представлені на них розповідають про період фізичного знищення власних громадян, світогляд яких відрізнявся від комуністичного. Цю страшну акцію було розпочато відразу після більшовицького жовтневого перевороту 1917 року. Вона зачепила середовища видатних діячів і певні категорії населення та періодично сягало своїх піків. Нечуваних масштабів масові репресії досягли після штучного голодомору 1932-1933 років. Упродовж 1937-1938 років вони охопили всю країну. Тривали репресії і після Другої Світової війни, і за часів так званої побудови комуністичного суспільства…
   Працівник управління юстиції, постійний відвідувач центральної районної бібліотеки Оксана Яковлєва провела для користувачів літературно – мистецького залу цикл інформаційних бесід «Політичним репресіям – НІ», а потім взяла участь в Годині спілкування  «Злочин перед людством. Він не має повторитись!».
     Для старшокласників в рамках читацького клубу за інтересами «Старшокласник» проведено Годину вшанування пам’яті жертв політрепресованих «Минуле з гірким присмаком» та історичний урок «Повернення правди».
     З активом читацького об’єднання за інтересами людей поважного віку «Спілкуймось!» проведено Годину обговорення «Депортація кримських татар, подальша їхня доля та події сьогодення».
     Сільські та селищні бібліотеки – філії району також зосередили увагу на донесенні правди про політичні репресії через книжкові виставки, тематичні полиці та перегляди літератури та періодичних видань «Правда через роки», «17 травня – скорботний день для кримсько – татарського народу»,  «Депортація кримських татар – вплив на долі майбутніх поколінь». які користуються великою увагою відвідувачів книгозбірень. Ними  проведено і навчально-виховні заходи, присвячені трагічним подіям в Україні, вшануванню пам'яті загиблих у роки тоталітарного режиму, зокрема  це Години інформації, бесіди - діалоги по темам «Трагічні сторінки історії», «Найдорожче у нас воля, вони оплатили її життям», «Політичним репресіям – НІ!»
Вшануймо пам’ять жертв політичних репресій разом !
Запали вогник у своєму серці !



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *