75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

28 квітня 2014 р.

Тиждень молодіжної книги



Літературне  свято – Тиждень молодіжної книги,  цікаво, змістовно, захоплююче пройшов в Каланчацькій центральній районній бібліотеці.
З метою популяризації читання в молодіжному середовищі, в  книгозбірнях району проведено велике тижневе свято просування української класичної та сучасної молодіжної літератури,  краєзнавчої книги серед молоді, яке було приурочене Всесвітньому дню книги і авторського права.  Особливо активно, за заздалегідь складеним планом, відбулось свято  книги в центральній районній книгозбірні.
До участі  в Тижні  молодіжної книги активно долучилися учні старших класів  та  читацький клуб за інтересами  «Старшокласник».

При його підготовці працівниками та активом  бібліотеки  було взято до уваги «Календар знаменних та пам’ятних дат на 2014 рік»,  краєзнавчі твори  та побажання  користувачів.

      Сьогодні тих, хто читає українську книгу дуже багато та  саме серед молоді починає з’являтись попит на сучасну  українську літературу … Бібліотекарям залишається лише підтримати її в цьому !

 Вже декілька років поспіль  бібліотека проводить тиждень молодіжної книги,  він став вже традиційним  і  відвідувачів у ці  дні стає  все більше і більше.  Він сприяє  розширенню кола читання  користувачів, залученню нових  читачів,  впровадженню інноваційних  підходів  в популяризації  молодіжного  читання, виховання читацької культури, підняттю іміджу книгозбірень …  

 В рамках Тижня  просування  молодіжної книги в бібліотеці  відбулися найрізноманітніші  за  формою  та змістом масові  заходи.   Розпочалося  свято книги урочистим відкриттям  та  Ліб - мобом  «Як пройти в бібліотеку».  Вже традиційною стала  районна акція  «Бібліотека йде в люди»,  яка знов проведена нашими бібліотекарями  на високому організаційному рівні,  адже працівників  книгозбірні вже залюбки зустрічають  в організаціях, на підприємствах, на ринках …
        Наступного дня читачів чекав поетичний зорепад  «Літературні скарби Херсонщини»,  саме цього дня лунали в запису вірші відомих поетів, прокручувалися відеоролики з виступами читців поезій, а також всі присутні на заході мали змогу побувати на віртуальній екскурсії «По страницам литературного блога».
      Наступний етап Тижня  молодіжної книги пройшов в інтернет центрі при бібліотеці, саме тут відбулася прогулянка  - подорож «Маловідомими стежками рідного краю», а  закінчився день книжковим конфеті «Читай поки молодий».
     Завершення Тижня пройшло на дуже високій  літературно – поетичній ноті, бібліотеку відвідали учні 9-А та 9-Б класів  Каланчацьких ЗОШ № 2 і прийшли вони з своїми класними керівниками   Білан Ксенією Володимирівною та  Шаравагою Маргаритою  Володимирівною, саме вони власне і підкреслили останній день молодіжної книги літературною хвилею «Легенди нашого краю». 
І вже потім молоді люди влаштували подіум - фотографування. 
 З великим задоволенням вони сфотографуватися з улюбленими книжками  та  друзями.
        Дуже приємно усвідомлювати,  що  наша молодь активна, залюбки читає українську класичну та сучасну літературу, цікавиться  краєзнавчою літературою, творами місцевих письменників та поетів,  бажає  думати та планувати майбутнє, в якому чільне місце займає книжка.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *