75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

16 квітня 2014 р.

Благоустрій - особистим прикладом…


                      Квітуча садиба  - квітуча громада !

        Екологічна функція публічної бібліотеки визнана  однією з пріоритетних,  тому  Каланчацька централізована бібліотечна система  придає великого значення екологічній діяльності та  вбачає своїми задачами  -  мобільну  популяризацію  екологічної  культури, налагодження та розширення співробітництва в просуванні екологічних знань за допомогою традиційних  форм  роботи  та сучасних  інтернет – технологій, залучення  широких  мас  громадськості до проблем  екології  та благоустрою,  любові до природи та краси рідного краю,  сприяння формуванню у громадян почуття  відповідальності за збереження природних багатств.
        Дуже  приємно  усвідомлювати, що такий багатий красотами наш Таврійський край, ми милуємось рідними краєвидами та  популяризуємо відповідально ставитись до живої природи.
      Глибока, змістовна робота з питань просування екології,  інформаційна діяльність,  просвітницькі заходи, зокрема  природничі читацькі клуби та об’єднання за інтересами в декількох бібліотеках – філіях  нашого  району, безпосередня участь працівників книгозбірень в суботниках, «чистих четвергах»,  в  Всеукраїнській  акції  “Чисте  довкілля”    -  роблять наші  бібліотеки помітними у соціокультурному просторі громади.

     Одним з прикладів активної діяльності бібліотек системи по просуванню  екологічної культури,  благоустрою особистим прикладом,  заохочення місцевої громади до перетворення її в квітучий оазис є запропонована  та  впроваджена місцева акція бібліотекаря Новопавлівської сільської бібліотеки – філії  Лариси Миколаївни  Шаваровської  «Квітуча  садиба – квітуча  громада».


      Ще минулого року Лариса Миколаївна  вийшла з ініціативою перетворити своє рідне село в квітучу громаду й це їй вдалося.  Свою пропозицію вона винесла на обговорення сесії місцевої громади, її підтримали всі односельці, а сільський Голова Віктор  Володимирович Труба взявся за цю справу з усією душею, як кажуть в народі  «загорівся» й допоміг з насінням різних квітів. Сільська громада влаштувала  конкурс на кращу приватну садибу, адміністративну будівлю, господарське  та приватне підприємство  й  таким чином влітку замайоріла Новопавлівка  різнобарв’ям  різнокольорових квітів на всі смаки та уподобання   -    різними клумбами, квітниками  висадженими рядочками, колами, ромбиками, кущиками та  квітучими  «килимами»…

     А восени Новопавлівці підбивали підсумки – яка садиба квітучиша ?  Дуже важко було визначити переможців, всі були квітучі й кожна по-своєму гарна, приваблива, потопала в квітах та зелені.  І милуються своїм рідним квітучим  селом не тільки самі жителі громади, а й гості села, вражені чистотою та  красою,  Новопавлівка – село квітник й це все завдяки ініціативі та особистому прикладу  сільського бібліотекаря Лариси Шаваровської – нашої гордості,  при дієвій  підтримці  місцевої  громади. 
    І вирішила  Новопавлівка на чолі з своїм ініціативними сільським  Головою  В,В.Трубою та бібліотекарем Л.М.Шаваровською цю гарну справу продовжити й зробити  в селі традиційною щорічною акцією.
    
А ми запрошуємо до акції всі села та селища й не тільки нашого району  - перетворимо  громади в квітучі садиби !

Квітуча садиба  - квітуча громада !


2 коментарі:

  1. Дійсно, коли бачиш квіти - перестає плакати душа. Квіти - це і наш настрій, це і відношення до життя. А може проведемо конкурс на квітучіше село району? А чому б і ні?

    ВідповістиВидалити
  2. Перетворимо своє рідне село, селище та містечко в квітучу громаду ! Квіти милують око та радіє душа !

    ВідповістиВидалити

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *