75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

8 квітня 2014 р.

Збережімо храм в душі своїй !


Свято Благовіщення  - найбільше свято на небі і на землі, свято радості та покою -  проведено в Каланчацькій центральній районній бібліотеці.
    Величне свято  Благовіщення –  світле, добре, сонячне свято радості та покою. Навіть  птах у цей  день не в’є  гніздечко.
За церковними переказами 7 квітня Архангел Гавриїл з’явився Діві Марії, щоб сповістити їй благу звістку про народженого сина Ісуса Христа.  Цей день  ще називають - днем подяки за дар життя.

Благовіщення – це свято  воскреслої землі, пробудження життєвої сили природи.  Цього дня Дух світла благословляє землю і все живе на ній.
        Цього святкового дня зібрались люди поважного віку нашої громади, учасники читацького  об’єднання  «Спілкуймось !» на зустріч з Батюшкою Свято-преображенського храму  Михайлом Кулиною, Матушкою Катериною та хором храму в складі С.М.Верещаги. Т.Д.Ноздрачової,  О.ОР.Кайдашової, Н.М.Білобрової,  Н.М.Бутько, Н.М.Возної, І.О.Кузьмінської.

     Матушка Катерина розповіла  присутнім біблійні історії  про  свято Благовіщення, а церковний  хор супроводжував ці розповіді  духовними пісноспівами.   
Пташка чує:
О світе, збудись!
Голос радості, голос надії,
Як з’явився Архангел колись
Сповістити про Диво Марії.
Нині свято початку життя
Непорочного  вічного дива -
Дарував нам Всевишній  дитя,
І в покорі утішилась Діва.
На свято прийшов і Батюшка Михайло нашого Свято - преображенського храму. Затамувавши подих слухали присутні його розповідь  про свято Благовіщення, потім  звернулись з питаннями:  Чи доходить молитва до Бога,  коли при читанні перед  Образом не теплиться свіча? Як переносити образу ?  Як це любити ворогів ?  Чи обов’язкове вінчання ?    І хто ми перед Господом,  якщо не вінчані – грішники ?    Що таке помазання ?  Кому і як воно дається ?   І ще  учасників заходу цікавили  питання щодо святкування Великодня – як краще  готуватись до Пасхи ?  Які продукти краще не брати з собою до храму ?  Яким чином поєднувати хатню роботу на передодні  Великодня ?  Як вести себе з бідними людьми перед Храмом ?  Чи можна виходити з Храму до закінчення служби?  Чи можна вітатись у Храмі ? У які дні страсної  Седмиці особливо потрібно бути на богослужінні  в Храмі ?   На ці та інші питання Батюшка  Михайло дав вичерпні відповіді.


Чи  знаєш ти? Без  Бога неможливо
Знайти себе в щоденному житті,
Діла твої, немов безплідне жниво
Залишаться в людському забутті.
І він прийде до тебе, як Спаситель,
Як сонця диск, що з ночі вирина,
Наповнить  душу щедро і наситить,
Аби душа безсмертною була.

До свята  активісти  клубу О.А.Кишиневська, В.І.Данько та бібліотекар М.М.Молдован  представили вишиті на полотні портрети  Ісуса Христа, Великої Матері Богородиці,  портрети Святих.  Портрети виконані дуже майстерно, віртуозно, така краса – не відірвати погляд !    
З вступним за заключним словом до учасників  читацького об’єднання звернулась керівник  клубу, бібліотекар Валентина Леонідівна  Кучерова.  Вона щиро привітала всіх зі Святом та подякувала високим гостям, активістам та всім присутнім за активну участь на заході.
    

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *