75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

29 квітня 2013 р.

Ліки навколо нас



       Нас оточують квіти, трави, кущі, дерева… 


      Іноді ми і не замислюємось, що навколо нас ростуть не  просто зелені гарні творіння природи, які милують нам очі, ми знаходимось в царстві  природних ліків.
     Ось і користувачі центральної районної бібліотеки разом з  бібліотекарем Валентиною Кучеровою днями організували для себе цікаве засідання по темі «Ліки навколо нас»,  тобто про  трави, цвіт кущів, гілочки дерев та  коріння, які можна і потрібно використовувати як ліки. Дехто навіть і не підозрював,  «жива аптека» поряд, під ногами, над головою, лише нахились  чи  простягни руку…
     Активні учасники читацького об’єднання підготували виступи з свого досвіду заготівлі лікарських рослин
Постійна учасниця клубу Надія Михайлівна Каленська поділилась порадами від «Свята пробудження природи», вона  свій виступ побудували з трьох частин: Коріння збираємо після Благовіщеня, гілкова терапія та найпростіші домашні ліки від діабету. Її поради  виявились дуже цікавими і кожен взяв для себе щось цікаве.
    Вчились розпізнавати лікарські рослини, які, для чого та від чого, радила одноклубникам  член ради читацького об’єднання Тетяна Дмитрівна Петруненко, вона зупинилась і на питанні «Вітаміни, мінерали і трави для Вашого здоров’я.  Що таке БАДи, користь БАДів, кому потрібні БАДи, головні категорії добавок – вітаміни, мінерали, трави, інші  БАДи, форма виготовлення БАДів».


     Член клубу Алла Миколаївна Козачок в своєму виступі перед друзями цікаво доповнила повідомлення Тетяни Дмитрівни – розповіла про  фірми виробництва добавок. Вона порадила, як потрібно уважно читати упаковку, про ефективність та безпечність добавок про комплексний підхід та оптимальні дози.  
      В стінах бібліотеки відбулась справжня дружна бесіда, обговорення як ми лікуємось  та чим й дружно прийшли до висновку – потрібно помічати зелену аптеку навкруги нас і використовувати те, що нам так щедро дарує матінка природа. 


До засідання клубу "Спілкуймось!" в читальному залі центральної районної бібліотеки була оформлена книжково-ілюстративна виставка  "Рослини нас лікують" та проведено бібліографічний огляд літератури "Зелена аптека".
 Користувачі бібліотеки відвідали і виствку вишивки, квілінгу та декупажу самодіяльної майстрині Анастасії Желамської, що представлена в читальному залі книгозбірні, залишились приємно враженими від побаченого, залишили свої відгуки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *