75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 листопада 2012 р.

Вітаємо гостей з Польщі !


                     Дуже приємна новина !      Bardzo mi  milo !               
Цікава та важлива подія ! Днями до бібліотеки завітали дорогі гості.

Каланчацька бібліотека мала велику честь зустрічати гостей з … Польщі! З метою встановлення контактів і обміну досвідом роботи місцевого самоврядування, в рамках реалізації проекту програми Польско - Української молоді під титулом «Із спільного минулого у спільне майбутнє» та зміцнення зв’язків в галузі культури між нашим селищем Каланчак (Україна) та містом Лєчна (Польща) відбулась ця цікава поїздка та тепла незабутня зустріч у нас в бібліотеці.
Разом з делегацією до книгозбірні прибули координатор проекту Народного Центру Культури пан Марек Патрін, супроводжуючі вчителі школи з м. Лєчна Люблінського воєводства (Польща) та Сергій Драненко директор Каланчацької ЗОШ № 2, з зустрічаючої сторони нашого селища.
 
 Гості ознайомились з депозитарієм документів центральної районної бібліотеки, можливостями та послугами, побували в музейній експозиції розвитку бібліотечної справи в районі, разом з директором книгозбірні Надією Федкевич «пройшли шлях книжки» з відділу комплектування та обробки, через відділи абонементу, читального залу, відвідали центр вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет, поспілкувались з близькими та рідними по Скайпу в Польщі, переглянули виставки народних умільців в секторі мистецтв. 

В бібліотеці їх приємно вразила книжкова виставка «Польща знайома та незнайома», на якій представлено матеріали про історію країни, географічне положення, населення, цікаві історичні та культурні місця, її здобутки та досягнення, художня література про Польщу та твори польських письменників, звернення до читачів, список сайтів в інтернеті про дружню країну та її гарних людей. 

А однолітки з нашого читацького об’єднання «Старшокласник» разом з керівником клубу Ольгою Качур щиро привітали нових друзів, розповіли про свій клуб, чим займаються в бібліотеці в вільний від уроків час, про цікаві зустрічі, заняття, конкурси, ігри, акції,...

А активісти клубу Юля Білоброва та Інна Качур ще й заспівали для гостей гарних українських пісень. Екскурсія по бібліотеці завершилась приємним спілкуванням та обміном подарунками та сувенірами, адресами для подальшої дружби та спілкування. 

Польські друзі подарували читачам нашої бібліотеки безцінний подарунок - Великий словник – польсько - український та українсько - польський з розширеною термінологією сучасного бізнесу на 2000000 виразів та щиро подякували за теплий гостинний прийом. 

 А далі польські гості відвідали районну бібліотеку для дітей, там їх радо зустріли працівники дитячої книгозбірні, влаштували для них справжнє свято друзів – «Дерево дружби», його "виростили" юні друзі із Польщі за допомогою Каланчацьких бібліотекарів. 

 
А бібліотекар Інна Красновська провела мастер - клас по створенню картин з аплікації і пластиліну. Кожен з гостей створив своє особисте "деревце доброти", яке повіз до себе в далеку Польщу, і яке буде нагадувати їм про відвідини Каланчацької бібліотеки, адже для дружби  немає кордонів, відстані   та  часу.

                                Do widzenia,    дорогі    польські   друзі !

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *