75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

14 травня 2012 р.

«Скільки себе пам’ятаю – малюю».

          Під такою назвою відбулась презентація виставки картин самобутнього художника – мореніста, учасника бойових дій, ветерана збройних сил, ветерана Чорноморського флоту, капітана третього рангу у відставці, учасника читацького клубу «Спілкуймось !» Олександра Івановича Одєгова.


Презентація проведена в дні святкування Великої перемоги нашого народу в Великій Вітчизняній війні. Тому учасників читацького клубу «Спілкуймось!» та відвідувачів бібліотеки наповнювало тривожне тремтливе почуття, хвилювала урочистість святкової миті.  Хвилюється і Олександр Іванович, адже його виставка присвячена Дню Перемоги.


Діапазон творчості самобутнього художника досить широкий. Захоплюється Олександр Іванович пейзажами, морськими та рідними краєвидами, портретним живописом, є в його творчому доробку картина і трьох богатирів, портрети Карла Маркса і О.С.Пушкіна...   Займаючи посаду політрука, зробив копію фрагменту бою на Сапун – горі м. Севастополя. Вона була розміщена в учбовій частині підводників у ленінській кімнаті.


Його картинами милуються у Сполучених Штатах Америки, Німеччині, Польщі, Києві, Одесі, Миколаєві, Херсоні...

Захоплень у Олександра Івановича безліч, це і чеканка, і випилювання, і випалювання, і виготовлення меблів…

А як він грає на баяні !             На все життя запам’ятав поїздку у столицю Сьєро – Леоне Фритаун, де виступав з концертом на прийомі у Посольстві.


Олександр Іванович люб’язно погодився представити свої нові картини на огляд відвідувачам центральної районної бібліотеки, за що ми йому щиро вдячні.

Учасники читацького клубу «Спілкуймось!» вітали почесного гостя з святом Великої  Перемоги, читали вірші, а жіночий вокальний ансамбль «Осіннє золото» під керівництвом заслуженого працівника культури України Лідії Дем’янової подарував йому пісні «Журавлі» на слова Р.Гамзатова та на завершення свята  пісню «Многая літа».

Олександр Іванович ще й гарний співрозмовник, багато цікавого розповів присутнім на презентації про свої бойові дороги, моря, де побував, друзів – фронтовиків, цікаві випадки й, звичайно ж, про свої захоплення, відповів на численні питання гостей свята.



Презентацію підготувала керівник клубу «Спілкуймось !», бібліотекар Валентина Кучерова разом з активом.


Виставка картин Олександра Одєгова  презентована в рамках святкування 100-річчя Каланчацької центральної районної бібліотеки,  переглянути картини запрошуємо протягом травня місяця в читальному залі бібліотеки.

                                                     Ласкаво просимо !



1 коментар:

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *