75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

22 травня 2012 р.

Семінар для сільських бібліотекарів

Проблеми та інновації в обслуговуванні користувачів.


Днями методичний відділ центральної районної бібліотеки провів цікавий семінар, розглянувши проблеми в книгозбірнях системи та впровадження інновацій в обслуговуванні користувачів.

На навчання прибули бібліотечні працівники з усього району.

З вступним словом виступила директор бібліотечної системи Надія Федкевич, вона детально зупинилась на питаннях місця і ролі сільських та селищних бібліотек в сучасному житті місцевої громади, проблемах села, досвіду кращих кни8озбірень району, широких можливостях по співпраці з сільськими та селищними радами, загально - освітніми школами, ветеранськими організаціями, підприємцями та фермерськими господарствами. Вона наголосила, що сільська книгозбірня, незалежно від того, на яку дольову частку працює сільський бібліотекар, повинна бути джерелом знань для місцевої громади, центром інформації, центром культури та спілкування, акумулятором добрих справ в рідному селі.
        Надія Василівна акцентувала свою увагу на впровадженні інновацій в галузі краєзнавства, дала цікаві поради щодо оформлення краєзнавчих кутків та виставок, критерії до їх наповнення та постійного оновлення, які цифри та факти необхідно розмістити…
        Директор оголосила про проведення в районі першого етапу обласних конкурсів «Місце зустрічі – бібліотека» та «Я - бібліотекар ?!», запросила присутніх, їх користувачів та відвідувачів взяти участь в районному конкурі віршованих та прозових творів до 100-річного ювілею центральної районної бібліотеки, розповіла про умови конкурсу.

Питання «Поєднання традицій та інновацій в обслуговуванні користувачів» широко висвітлила методист Валентина Бабічева. Вона детально розповіла про цікаві інновації в бібліотеках інших районів та областей, які варті впровадження, також підготувала та роздрукувала розробки та методичні рекомендації щодо наочного оформлення бібліотек, поради.

Учасники семінару
переглянули відеоролики
інновацій колег, зокрема Лариси Шаваровської, отримали консультації,  які підготували керівник інтернет - центру Ольга Гавран та Наталя Хребір.


                                                                                                                                              
Олена Гриценко завідуюча відділом обслуговування центральної бібліотеки запросила учасників семінару відвідати виставку картин Олександра Одєгова, яка демонструвалась в читальному залі бібліотеки, розповіла про автора – самобутнього художника – мореніста, учасника бойових дій, капітана третього рангу у відставці, ветерана збройних сил, ветерана Чорноморського флоту, який побував в багатьох країнах світу – почесного читача бібліотеки !
                               Семіристи з вдячністю переглянули виставку та написали відгуки.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *