75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 березня 2012 р.

Всесвітній день поезії.

       У 1999 році на  30 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено відзначити Всесвітній день поезії 21 березня. Перший Всесвітній день поезії святкувався у Парижі. Всесвітній день поезії відзначається і в Україні.
         Що таке поезія? Поезія-художньо-образна словесна творчість, це твори написані віршами.Ось що таке поезія на словниковій мові .Це сухе, безбарвне пояснення слова "поезія" .
          Насправді ж слово "поезія" вбирає в себе багато понять.Поезія-це коли ти летиш рядками і наповнюєшся енергетикою слова, отримуючи естетичну насолоду.Це коли хочеться перечитувати, знаходити щось нове.
           Поезія - це сум, чарівність, музика, дотик до душі, струни якої ще довго будуть бриніти.І чим частіше -  тим краще.Тоді людина буде духовно вищою і красивішою.
           В читальному залі нашої бібліотеки оформлено виставку до дня поезії  "На крилах кохання" та літературну галерею "Высокая поэзия Расула Гамзатова".

           Всесвітній день поезії - це ще й нагадування всім сучасникам про великих поетів, які своїм твердим словом впливали на долі цілих держав і завжди були в пошані.





КРИЛАТІ  ВИСЛОВИ  ПРО  ПОЕЗІЮ



Поезія – це найвеличніша форма, в яку може втілитися людська думка” Альфонс де Ламартін, французький поет, історик і політичний діяч.“…Поезія – Попелюшка мистецтв.” Монро, Гаррієт . Американська поетеса і видавець.
“Що таке поезія? – Це відчуття минулого світу і майбутнього.” Байрон, Лорд . Англійський поет, сатирик, мандрівник.
“Лише Бог і я знали спочатку, що за цим стояло; зараз знає один лише Бог”.Клопшток, Фрідріх .Німецький поет.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *