75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

27 лютого 2012 р.

Учасники «Спілкуймось !» подорожують країнами та континентами.



        23 лютого 2012 року ...     Читальний зал бібліотеки ...
Чергове засідання клубу „ Спілкуймось !”    Воно співпало зі святом, яке є символом мужності, хоробрості та справжньої чоловічої сили - Днем захисника Вітчизни ! А в клубі людей поважного віку є й такі учасники – справжні герої, сміливі, надійні відважні офіцери, прекрасні люди, постійні відвідувачі книгозбірні: Віктор Феденюк, Олександр Одєгов, Володимир Маличенко та заступник Голови районної Ради Микола Котелевич .






Учасників клубу «Спілкуймось !» від щирого серця привітала Ольга Федорівна Харченко заступник Голови райдержадміністрації, присутніми були Олена Павлівна Єфімова, в.о.начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації,  інші почесні гості.


І ось свято !  Керівник клубу Валентина Кучерова, ведучі Лідія Дем’янова та Інна Красновська тепло привітали всіх присутніх зі святом Захисника Вітчизни, побажали міцного здоров’я, справжньої чоловічої мудрості, палкого кохання.
Ми хочемо, щоб чоловічі руки
Не зброю обіймали, а коханих,
І щоб вони не танки вели в поле,
А борозну до щастя прокладали.
Хай дужі руки чоловічі
Не порохом пропахнуть, а колоссям,
Хай у труді шукають щастя вічне,
Так в нашому народі повелося.

Любов до подорожей живе, мабудь, у кожного в серці. Та у одних це просто любов, а в інших заповітна мрія побачити далекі країни, відчути нові емоції цікавих подорожей.




Одні подорожують за допомогою книг і перегляду кінофільмів, а інші йдуть назустріч своїй меті – побачити усе найкраще, дивовижне, найзагадковіше, найвеличніше.

Він побував майже на всіх морях і океанах, відвідав десятки країн світу. Учасник бойових дій, Ветеран Збройних Сил, Ветеран Чорноморського флоту, капітан 3-го рангу у відставці. Все це про одну людину – Одєгова Олександра Івановича.



Цікава, зворушлива розповідь Ветерана… Нікого не залишила байдужим …

Море,  море,
Буря, шторм чи повний штиль,
Море, море,
Подорожі в сотні миль.

Здійснив п’ять дальніх океанських походів (від одного до 9-ти місяців), пройшов 80 000 миль. Відвідав Польщу, Кубу, Марокко, Єгипет, Сирію, Лівію. 30 років ніс військово-морську службу на Балтійському, Чорноморському та Північному флотах капітан 1-го рангу, активний та постійний член клубу «Спілкуймось !» Віктор Васильович Феденюк.



Дуже цікава розповідь Віктора Васильовича ! Затамувавши подих слухали одноклубники про подорожі цієї цікавої людини.

Логічно, що свято подорожей продовжила вчитель іноземної мови, Каланчацької ЗОШ № 1, нині ветеран праці Аліна Андріївна Чурай, яка сама також багато подорожувала й як вчитель – штурман, й як прекрасна людина – закохана в подорожі !

Адже, які б шторми шкільного життя не топили корабель, з якими бурями не зустрічалися у школі, вчитель завжди на капітанському містку.

В краях далеких без вас пропали б
Коли слова потрібно говорить.
Ви клопоти постійно з нами мали,
Без іноземної у світі не прожити.
Без ваших знань нам нічого робити –
Не можемо нічого зрозуміти,
Тож іноземну треба добре вчити
Для себе за кордоном світ відкрити.

Ці слова були присвячені вчителю – учаснику свята Аліні Андріївні Чурай, котра навчила іноземної мови багатьох наших односельчан.

Аліна Андріївна розповідала про шкільне життя, про країни в яких побували, поділилась враженнями від подорожей.

Хай не згасне вогонь у серцях,
Хай буяє наснага і сила,
Хай вам буде завжди вороття
До землі, що так любо усіх нас зростила.

Подорожі одноклубників доповнювались фотографіями, слайдами, які демонструвались на проектійному екрані. Лунали зворушливі та святкові пісні в виконанні жіночого вокального ансамблю «Осіннє золото» (керівник Лідія Дем’янова, заслужений працівник культури України).


В цей багато було теплих слів вітання зі святом мужності та хоробрості, й впевненості, що поки у нас є сміливі та відважні захисники, ми почуватимемося у безпеці.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *