75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 жовтня 2011 р.

Краща читацька родина

Свято читацьких родин ! Свято активних, ерудованих, творчих !
Свято любителів книги та шанувальників літературного слова !

Воно зіткане з добра і щирості, ніжності та зворушливості, переплетене гумором, оздоблене грою. Тут зібрались справжні друзі книги і бібліотеки, які протягом не одного десятка років є нашими читачами, знавці, любителі та шанувальники літературного слова.


Члени цих родин : починаючи з діда - прадіда, і далі, батьки, діти, внуки є постійними користувачами наших кн6игозбірень.
Спочатку дитячої бібліотеки, потім все своє свідоме життя є друзями наших бібліотек: сільських, селищних, районної ….

В програмі конкурси „ Краща читацька родина” та «Кращий читач року»


Читацьких родин - постійних друзів в бібліотеці дуже багато. Запрошували ми на свято більше десятка сімей. Але відгукнулись не всі.
.Учасники - сім’ї з селищ: Каланчака - Гаранські, з Мирного - Юр’єві, з сіл: Олександрівки - Кудревські, Новопавлівки - Вінтовкіни та Новоолександрівки - Фурсенки.

Головна форма конкурсу - гра. Адже творчість - це завжди гра. Без гри було б нудно, погодьтеся. І вираз "робити все граючи" став девізом наших команд.. Конкурси в формі ігор – це, дійсно, цікаво !
Свято почалось з розминки – з цікавих, несподіваних питань до кожної родини. А далі пішли конкурси.


Першим конкурсом було представлення команд – «Візитна карточка родини». Скільки винахідливості, гумору, завзяття та старання приклали всі учасники свята розповідаючи про свою родину, захоплення, цікаві історичні факти, випадки.


Конкурси оцінювало компетентне журі в складі Світлани Харченко, в.о. Каланчацького селищного Голови, Наталя Ботвінко, директор Каланчацького районного дитячо-юнацького центру та Надія Федкевич, директор Каланчацької ЦБС.


Ведуча свята – Ольга Гавран, бібліотекар центральної районної бібліотеки, їй допомагала, а іноді й «заважала, заважала Баба Яга, яку майстерно, майже професійно, зіграла Валентина Гончарова, бібліотекар районної бібліотеки для дітей.


Це були завдання: відгадати авторів «Веселих оголошень» від Поштаря Печкіна, літературні вікторини «Хто це сказав ?», «Уривок з якої це казки?», «З якого мультику ця музика?», конкурс з торбинки Баби яги «Хто тут був і що забув?», конкурс «Хто більше знає прислів’їв про книжку та читання», тощо.
Далі кожна читацька родина представила домашнє завдання – улюблену книжку своєї родини. Це були розповіді, інсценовані казки, театралізовані уривки з книжок, замальовки, відеофільми, слайди.

Учасники та гості свята одержали заряд бадьорості, конкурсанти показали свою ерудицію, кмітливість та знання літератури.
Кращою читацькою родиною визнана родина Вінтовкіних з Новоавлівки, на другому місці – Кудревські з Олександрівки, на третьому – Гаранські з Каланчака.
Присвоювались й номінації «Родина «Гарний настрій», «Родина «Творче натхнення», «Бабуся «Берекгиня родоводу», «»Родина супер – ерудитів», «Родина «Знавці мудрих казок».


Приз Глядацьких симпатій отримала родина Гаранських.
Всі учасники отримали нагороди: грамоти, подяки, подарунки, сувеніри, а юні учасники – іграшки, фломастери, кольорові олівці, блокнотики та тістечка.



При проведенні свята використовувалось обладнання, отримане нашою бібліотекою в рамках проекту Лідера бібліотечної справи України Надії Федкевич «Бібліотека звітує перед громадою» по програмі «Бібліоміст» Ради Міжнародних наукових досліджень та винаходів (IREX), за що ми щиро дякуємо !

1 коментар:

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *