75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

29 вересня 2011 р.

Бачити справжню красу . . .

В відділі мистецтв центральної районної бібліотеки презентувала цікава, зворушлива, неповторна персональна фотовиставка нашого земляка Ісаєва Дмитра Миколайовича.
Кожна пора року має свою особливу чарівність. Це дуже тонко примітив Дмитро Миколайович і вдало схоплює фотоапаратом кожну неповторну мить.


Автор цієї чудової експозиції народився і закінчив школу в місті Петербург. Виховувався в родині творчій, інтелігентній. Мати - Регана Дмитрівна сама родом із Каланчака, професійний скульптор за освітою. Закінчила художнє училище ім. Серова, а пізніше Ленінградську художню Академію. Дідусь знана і шанована людина у селищі Каланчак Дмитро Федотович Кличановський багато років працював директором школи, був чудовим педагогом, закінчив два курси Ленінградської художньої Академії, Московський літературний інститут, був особисто знайомий з Олександром Солженициним та Йосипом Бродським. Каланчак став для Дмитра другою Батьківщиною. Він маленьким приїздив в Каланчак на літні канікули, до дідуся і бабусі. З дитинства відчував особливий потяг до природи, особливо захопився рибальством. І вже понад 30 років не залишає свого хобі, став справжнім професійним рибалкою, власноруч виготовляє різні рибальські снасті, має золоті руки майстра.
А по характеру майстер – фотограф ще й справжній романтик, який із захопленням, уважно спостерігає, як змінюється все навкруги, що кожна мить в природі неповторна, як й саме життя. І зафіксовує свої незабутні миттєві враження в своїх фотороботах.

Дмитро Миколайович розповів, що у нього майже дві тисячі фотографій, але він знайомить глядачів з маленькою часткою, на його погляд самими вдалими і цікавими.
Це небо казково- блакитне,
Цей вечір бузково-п’янкий
Красо, я до тебе не звикну.
Природо, я підданний твій.

Уважно розглядаємо фотографії - кожна пора року має свою неповторну красу. І мабуть, вдало зроблений знімок, це велика радість для самого автора. Першим і головним глядачем і цінителем є рідна матуся Регана Дмитрівна, яка дуже добре знається в мистецтві, в професійних нюансах відносно кольору, композиції та іншого. І вважає, що немає потреби вносити свої корективи у цьому питанні.
Тому що кожна фотографія - це сюжетно закінчена робота.
В природі все буденне і святкове,
І дивне, й незвичайне і просте.
Є зміст в листку,
Є зміст в пташиній мові,
В усьому, що зів’яло і цвіте.
Все загадкове, потаємне, зриме,
Нашіптує мені: люби, живи.
І грає вітер синіми очима
На променях зеленої трави.
І чую я, як в серці зріє слово.
І папороть надій моїх цвіте
В природі все буденне і святкове,
А може, просто кажучи, святе!
Як чудово красуються на знімках і гарний метелик, який ніби на хвилиночку присів на квіти, перепочити. Автор навіть в простій гусениці запримітив, щось незвичайно цікаве, і талановито зумів передати на фотографії.
Ми бачимо чудове різнобарв’я квітів, яскраве, неповторне, яке милує око глядачеві, піднімає настрій.

На більшості знімків зображена наша річка Каланча в різні пори року.
У лютому відлига наче в березні - південним вітром відпрасовано стежки.
Знову і знову вдивляємось в ці пейзажі і розуміємо, що диво знаходиться з нами поряд, простягніть руку і відчуєте приємну прохолоду води, як ласкаво світить сонечко, грайливий вітерець пестить ніжні коси плакучої верби. Затамуйте подих, хоч на мить, і почуєте ніжний і тривожний. живий голос річки, який звертається до кожного, хто живе на цій землі.



На презентації прозвучали вірші Анатолія Суганюка нашого місцевого поета – лірика в виконанні ведучих Ірини Добровольської та Інни Красновської та активної юної читачки бібліотеки Олічки Радіонової та пісні в виконанні жіночого вокального ансамблю «Осіннє золото» Территоріального центру по обслуговуванню одиноких непрацездатних громадян, керівник Лідія Демьянова, заслужений працівник культури України.






Фотовиставка експонуватиметься в читальному залі бібліотеки до 20 жовтня 2011 року.

Ласкаво просимо !

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *