75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

5 травня 2011 р.

Світові інновації - в практику Каланчацьких бібліотек !

Днями в центральній бібліотеці відбувся фокус - семінар працівників сільських та селищних бібліотек-філій на тему : «Інноваційні форми і методи інформаційної й просвітницької діяльності бібліотек». До уваги учасників семінару були питання :
* PR - діяльність бібліотек по організації зв′язків з громадськістю, створенню індивідуального образу бібліотеки та формуванню її ділової репутації.
* Рекламна та фандрейзингова діяльність сільських та селищних книгозбірень. * Шляхи саморозвитку сільської бібліотеки. Родзинка моєї філії.
Маєш досвід – поділись … Обмін думками та досвідом.
* Обласні акції та конкурси в дитячих бібліотеках.
* Бібліотека – центр громадського життя. Звіт бібліотеки перед громадою.
Участь філій в реалізації проекту Лідерів.
* Створення ради бібліотечних працівників сільських та селищних бібліотек.
Пропозиція директора.
* Відвідання Інформаційного центру. Перегляд Блогів бібліотек.
Навчання колег організувала та провела методист ЦБС Валентина Бабічева.


Заняття семінару проводилось в активній формі, крім інформацій, повідомлень, консультацій, були проведені круглі столи, ділові ігри, обмін досвідом. Перед семінаристами виступила Надія Федкевич, директор ЦБС, Лідер бібліотечної справи України. Вона широко висвітлила плани та завдання, які стоять перед бібліотеками, розповіла про цікавий досвід, інновації, родзинки вітчизняних та зарубіжних колег. Крім того вона внесла ряд пропозицій та настанов працівникам сільських та селищних філій.
Завідуюча районною бібліотекою для дітей Світлана Красновид ознайомила присутніх щодо до їх участі в обласних акціях та конкурсах по роботі з дітьми.
А методист ЦБС Валентина Бабічева провела круглий стіл та ділову гру з рекламної та фандрейзингової діяльності книгозбірень.
Бібліотекар Новопавлівської бібліотеки – філії, Переможець обласної акції „Бібліотечна палітра Херсонщини - 2010” Лариса Шаваровська представила слайдову презентацію «Я і моя бібліотека», поділилась досвідом роботи свого інформаційного центру вільного доступу до світової мережі інтернет.
А бібліотекаря з Новоолександрівки Валентину Олінніченко колеги тепло привітали з Днем народження.

Бібліотекарі філій відвідали Інформаційний центр центральної районної бібліотеки, переглянули бібліотечні блоги бібліотек – учасників Всеукраїнського конкурсу „Зірки бібліотечної блогосфери”, який проводився програмою „Бібліоміст”.



Керівник відділу вільного доступу до всесвітньої мережі Інтернет Ольга Гавран розповіла учасникам семінару про конкурси, акції, що проводяться в рамках програми "Бібліоміст", закликала колег до активної участі і впевнила в цікаву співпрацю і перемогу.

При проведенні фокус - семінару були широко використані матеріали з семінарів Лідерів бібліотечної справи України в Кам"янець - Подольському, Полтаві та Києві, а також з семінару директорів ЦБС Херсонщини в Регіональному Тренінговому центрі м. Херсон, за що Каланчацькі бібліотекарі щиро дякують !!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *